MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 01. 09. 2023.

Rezultati održane fokus-grupe u sklopu projekta ACF-a

Rezultati će pomoći u kreiranju volonterskih programaRezultati će pomoći u kreiranju volonterskih programaNa osnovu održane fokus-grupe, 4.4.2023. godine, gdje su predstavnici srednjih škola i nevladinih organizacija Baranje podijelili svoja iskustva i spoznaje o provedbi volonterskih programa u svojim organizacijama, a u sklopu projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje", doneseni su stavovi, dosadašnja iskustva, poteškoće u provedbi volonterskih programa srednjih škola i nevladinih organizacija.

Da podsjetimo, na fokus-grupi su sudjelovali pedagoginja Gimnazije Beli Manastir Nina Savić, knjižničarka Gimnazije Kristina Vinojčić Tota, izvršniji direktor Udruženja "Baranja" Milorad Nenadović, pedagoginja Druge srednje škole Beli Manastir Marija Šimunek, pedagog Prve srednje škole Beli Manastir Zvonimir Janković, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir Damir Mendler, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Beli Manastir Josip Molnar i predstavnice "Oaze" Dragana Brnjevarac, Sandra Kušenić i Vesna Nedić.

Dr. sc. Silvija Ručević, dipl. psihologinja, redovna profesorica na Filozofskom fakultetu u Osijeku, vodila je prisutne kroz taj proces i napravila analizu istog.

Rezultati fokus-grupe pomoći će pri kreiranju volonterskih programa koji će biti predloženi za uvrštenje u kurikulume srednjih škola Baranje.

* * *

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizens fund Croatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, a suradnici Prva i Druga srednja škola Beli Manastir. Voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok