MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 03. 05. 2023.

Održana fokus-grupa

Fokus-grupa tematske mreže "4. smjena – nevidljivi rad"Fokus-grupa tematske mreže "4. smjena – nevidljivi rad"U srijedu, 3.5.2023. godine, u zajedničkim prostorijama Društvenog centra (J. Antala 3, Beli Manastir), održana je fokus-grupa tematske mreže "4. smjena – nevidljivi rad".

Tema fokus-grupe bila je kako balansirati privatni i poslovni život, koji su problemi roditelja maloljetne djece u zajednici u kojoj žive, kako rasporediti obaveze oko djeteta između partnera i slično.

Kako su na fokus-grupi bile osobe različite dobi, razmijenjena su iskustva nekada i sada. Zaključeno je da ipak dolazi do poboljšanja u podjeli obaveza oko svakidašnjih poslova i obaveza u obitelji.

Raspravljalo se i o odlasku očeva na porodiljni dopust. Zakonski su mnoga pitanja riješena i sve opcije su omogućene, ali ipak živimo u društvu gdje još uvijek prevladavaju tradicionalne norme i trebat će vremena da se prihvate drugačija razmišljanja.

Održana fokus-grupa dio je kampanje #JutrosSamStala, kao i projekta "Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života te na demografsku sliku Hrvatske – prostori promjene".

Fokus-grupu provela je Ženska udruga "Izvor" u svojstvu partnera na projektu, zajedno s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, Udrugom žena oboljelih od karcinoma jajnika "JA KA" Osijek i Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, članicama Tematske mreže, uključujući i podršku udruga Projekt građanske demokratske inicijative iz Belog Manastira i Romskog resursnog centra Darda.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok