MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 16. 05. 2022.

Edukacija o zagovaranju na razini Vijeća EU

Sudionice edukacijeSudionice edukacijeU ponedjeljak, 16.5.2022. godine, održan je drugi dio edukacije o zagovaranju na razini Vijeća Europe. Tema je bio Europski sud za ljudska prava. Edukacija je održana putem platforme Zoom s početkom u 18 sati.

Edukaciju je održala Elica Grdinić koja je predstavila zaštitu prava žena na razini Vijeća Europe kroz slučajeve Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Na početku je ukratko objasnila na koji način funkcionira Europski sud, a zatim je detaljno govorila o stvarnim slučajevima i njihovim presudama. Neizbježna tema je bio slučaj Mirele Čavajde gdje su sudionice imale pitanja u svezi toga, ali i mnoštvo drugih pitanja kada se radi o drugim situacijama. Na kraju se povela rasprava na razne teme te su sudionice aktivno iznosile svoje stavove.

Edukacija je provedena u sklopu projekta Ženske mreže Hrvatske "Zagovaranjem do boljih  politika za zaštitu prava žena u Hrvatskoj", financiranog od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u sklopu poziva za male projekte 2021.

Na edukaciji su sudjelovale predstavnice članica Ženske mreže Hrvatske, a ispred "Oaze" Dragana Brnjevarac.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok