MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 04. 10. 2020.

Svjetski dan zaštite životinja

Svjetski dan (zaštite) životinjaSvjetski dan (zaštite) životinjaSvjetski dan zaštite životinja obilježava se svake godine 4. listopada. Prvi puta počeo se obilježavati 1931. godine za vrijeme konvencije ekologa u Firenci, a njegov je cilj bio upozoriti na položaj ugroženih životinja. Od tada do danas obilježava se u svim zemljama. Udruge za zaštitu životinja globalno obilježavaju taj dan kako bi povećale svijest o problemima životinja te potaknule ljude na razmišljanje o tome kako se odnose prema životinjama.

Datum 4. listopada odabran je jer se tada ujedno obilježava Dan Svetog Franje Asiškog, koji se smatra zaštitnikom okoliša i životinja, poznatog po vegetarijanstvu i privrženosti svim živim bićima.

 (Izvor: FB Osnovne škole Bilje;
vidjeti također: hr-Wikipedia)

Pročitano 221 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok