MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 19. 08. 2020.

19. VIII. – Svjetski humanitarni dan

Počast humanitarnim radnicimaPočast humanitarnim radnicimaSvake godine 19. kolovoza obilježava se Svjetski humanitarni dan. Na taj se dan prisjećamo humanitarnih radnika koji su izgubili svoje živote obavljajući svoj posao i ujedno odajemo počast svima koji naporno svakodnevno rade diljem svijeta.

Ovaj je dan prilika da se podsjete vlade svih zemalja na njihovu odgovornost za zaštitu i brigu o sigurnosti volontera i zaposlenika humanitarnih organizacija, bez koje one ne mogu obavljati svoj posao.

Volonteri i zaposlenici nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca žive sa sredinama u kojima djeluju. Znaju kulturu i običaje, govore jezik i poznaju vrijednosti društva. Kao dio svoje sredine razumiju potrebe najranjivijih osoba. Volonteri i zaposlenici Crvenog križa i Crvenog polumjeseca prvi djeluju u kriznim situacijama, umanjujući patnje, ponekad i po cijenu vlastitog života. Zato povodom Svjetskog dana humanosti njima zahvaljujemo, odajemo im počast i sjećamo ih se, ne samo javno, već i u našim srcima.

Volonteri i djelatnici Crvenog križa i Crvenog polumjeseca diljem svijeta rade u skladu s načelima Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca – načelima humanosti, nepristranosti, neutralnosti, neovisnosti, dragovoljnosti, jedinstva i univerzalnosti.

Dana 11. prosinca 2008. godine Ujedinjeni narodi proglasili su 19. kolovoza Svjetskim danom humanosti, nastojeći doprinijeti jačanju svijesti o važnosti humanitarnih aktivnosti u svim dijelovima svijeta, kao i važnosti međunarodne suradnje u ostvarivanju tog cilja.

(Izvor: hck.hr)

Pročitano 106 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok