MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 10. 08. 2020.

Tema kampanje "Hrvatska volontira 2020."

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

(Džingl kampanje može se vidjeti i čuti ovdje)

Nacionalna kampanja "Hrvatska volontira" odvija se u Hrvatskoj desetu godinu zaredom! Iako se tradicionalno održava u svibnju, ove godine zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa premještena je na rujan.

U proteklih godinu dana Hrvatski centar za razvoj volonterstva, ali i mnogi lokalni volonterski centri, započeli su s razvojem jednog relativno novog oblika volontiranja koji potiče članove obitelji na zajedničko volontiranje.

Ovogodišnjom kampanjom želi se istaknuti kako volontiranje stvara priliku za povezivanje i poboljšavanje odnosa u zajednici općenito, pa i u obiteljima. Stoga je ovogodišnji slogan kampanje "Važna društvena mreža".

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri pozivaju organizatore volontiranja da i ove godine organiziraju volonterske aktivnosti u koje mogu uključiti što veći broj građana, posebice članove obitelji, kao i zaposlenike poslovnih organizacija, koji će svojim angažmanom doprinijeti razvoju zajednice u kojima djeluju.

Sve planirane aktivnosti za vrijeme trajanja kampanje "Hrvatska volontira" prijavljuju se isključivo putem online-baze volonterskih aktivnosti, a moguće je prijaviti i redovne aktivnosti koje će se provoditi u periodu od 23. do 26. rujna 2020.

Planirane volonterske aktivnosti prijavljuju se na OVOJ stranici najkasnije do 18. rujna 2020. Volonterske aktivnosti moguće je prijavljivati od 31. kolovoza 2020.

Kampanjom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Jednu od osnovnih vrijednosti demokracije predstavljaju građani koji se aktivno uključuju u sva područja društvenog djelovanja. Biti aktivan i odgovoran dvije su osnovne vrline svakog građanina, ali i organizacijā koje u svoj rad uključuju volontere.
Fenomen volontiranja čini nas osjetljivijima za drugo i drugačije i snažnijim u opredjeljenju za kreiranje promjena u društvu, humanizam i održivi razvoj društva.

 (Izvor: hrvatska.volontira.vcz.hr)

Pročitano 110 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok