MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 03. 02. 2020.

Projekt "Žene u crvenom"

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

(Dopis Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb OBŽ)

Moderni načina života kod sve većeg broja žena donosi: stres, neredovitu i nezdravu prehranu, izostanak fizičke aktivnosti, pretilost, pušenje i ostale štetne navike opasne po zdravlje i život. Posljedice takvog užurbanog života su, između ostalog, razne bolesti cirkulacijskog sustava, koje mogu dovesti do srčanog i moždanog udara.

Drugu godinu zaredom Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije, u suradnji s partnerima: Upravnim odjelom za turizam, kulturu i sport OBŽ, Udrugom CEREBRO, Hrvatskim narodnim kazalištem, Gradskim društvom Crvenog križa te Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, nastavlja promovirati i educirati o simptomima i čimbenicima rizika srčanog i moždanog udara te o preventivnim mjerama koje doprinose zdravlju i većoj kvaliteti života.

Nastavno na navedeno, u sklopu projekta "Žene u crvenom", od 3. do 7. veljače 2020. godine, održat će se niz aktivnosti na temu prevencije moždanog i srčanog udara kod žena, kroz koje će se građankama naše Županije pružiti stručne informacije o srčanom i moždanom udaru te kako najučinkovitije ukloniti rizične čimbenike i kako ih prevencijom ublažiti.

Osnovni cilj projekta je osvijestiti i educirati ljude o cerebrovaskularnim i kardiovaskularnim bolestima i pomoći mladima te svim građanima naše Županije, budući da smo prevenciju prepoznali kao najbrži način sprečavanja bolesti.

Povodom obilježavanja Dana crvene haljine, pozivamo građane da podrže ovu akciju odijevanjem crvene boje u petak, 7. veljače 2020. godine. U prilogu ovog dopisa je letak s informativnim sadržajem svih aktivnosti u sklopu projekta "Žene u crvenom". Ujedno je ovo i poziv na Okrugli stol – Moždani i srčani udar u žena, koji će se održati 7. veljače 2020. s početkom u 11 sati u Velikoj vijećnici, Županijska 4, Osijek.

Ante Pandžić
Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb OBŽ

Pročitano 610 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok