MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 04. 10. 2019.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (IX/2019)

Bicikl za 'Oazinog' malog korisnikaBicikl za 'Oazinog' malog korisnikaTokom devetog mjeseca 2019. godine "Oazinoj" burzi roba je donirana 16 puta, a izdavana 35 puta. Najviše donatora bilo je iz Belog Manastira, a bilo ih je i iz Osijeka i Kneževih Vinograda. Korisnika je također najviše bilo iz Belog Manastira, a bilo ih je i iz Bolmana, Branjinog Vrha, Darde, Duboševice, Popovca i Torjanaca. Redovito je vođena evidencija zaprimljene i izdane odjeće i obuće.

U toku izdavanja odjeće i obuće, dok korisnici pregledavaju ono što im je ponuđeno, često krenu razne priče. Jedna je korisnica pitala ima li "Burza" možda nekakav bicikl za njenog sina, što je ispalo odlično jer je "Oazina" aktivistica Sandra imala kod kuće jedan mali bicikl koji je željela nekome donirati.

Dogovoreno je da sljedeći dan dođu po bicikl, uz koji je Sandra pripremila i dvije kacige i mali reflektirajući prsluk, tako da je "Oazin" mali korisnik u potpunosti opremljen za sudjelovanje u prometu. Njegove sestre došle su sutra po sve to. Lijepo je vidjeti dječji osmijeh i kad zadovoljni odlaze iz "Oaze".

Prema provedenoj evaluaciji, svi korisnici jako su zadovoljni radom "Oazine" burze. U komentarima se često navodi što nedostaje od odjeće i uglavnom su to tajice i odjeća za djecu, naročito za dječake. Jedan korisnik već dugo traži muško odijelo. Uglavnom svi pronađu bar nešto za sebe i važno je da su svi u evaluaciji odgovorili da im donirana odjeća i obuća znatno olakšavaju životne prilike i da misle da Burza treba nastaviti s radom i ubuduće.

"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u sklopu trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok