MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 21. 07. 2019.

Svjetski dan sladoleda

Sladoled pred zagrebačkim HNK-omSladoled pred zagrebačkim HNK-omDanas je Svjetski dan sladoleda, koji se od 1984. obilježava svaku treću nedjelju u srpnju (ove godine je to 21. VII.).

Taj neslužbeni praznik nastao je službenim proglasom američkog predsjednika Ronalda Reagana 1984. godine. Iako je zamišljeno da se slavi samo jednom – 15. VII. 1984. godine, industrija sladoleda odlučila je nastaviti tradiciju sve do danas, na radost svih sladoledoljubaca.

Jedni historičari tvrde da je prasladoled nastao u staroj Kini, a drugi da su ga stvorili Rimljani, miješajući snijeg s medom i voćem. Bilo kako bilo, rani tipovi sladoleda ne mogu se ni usporediti s onim što danas postoji.

(Izvor: jutarnji.hr)Sladoled s kolačima 'brownie'Sladoled s kolačima 'brownie'Sladoled iz McDonald'saSladoled iz McDonald'sa

Pročitano 52 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok