MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 05. 07. 2019.

"Oazina" zabavna radionica za strpljivu djecu

Prava vježba za finu motorikuPrava vježba za finu motoriku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 5. VII. 2019. godine, održana je "Oazina" zabavna radionica za djecu. Kako je i najavljeno, takve će se radionice u belomanastirskom Društvenom centru održavati svakog petka od 18 do 20 sati.

Kako su djeca koja dolaze na "Oazine" radionice različite dobi i interesa, za ovu radionicu bila su predviđena dva zadatka. Djeca su mogla izabrati što žele raditi. Jedan zadatak bio je izrada vozila – konstrukcija, koje se sastoje od raznih metalnih i plastičnih dijelova koji se spajaju malim vijcima. U zadatku je bilo potrebno dobro proučiti nacrt, sortirati dijelove i pravilno ih spojiti. Prava vježba za koncentraciju i finu motoriku. Kako je zadatak vrlo zahtjevan, niti jedno vozilo nije do kraja sastavljeno te ostaje da se na sljedećoj radionici zadatak završi.

Tišina i koncentracija na radTišina i koncentracija na radDrugi zadatak bio je izrada papirnih lutaka. Prvo je trebalo već pripremljene lutke obojiti i nalijepiti na karton. Lutke su dobile i lijepu odjeću, koju su djeca uredila po vlastitim željama. Svu urađenu odjeću i lutke bilo je potrebno izrezati škarama, što zahtijeva dosta strpljenja i pažnje. I taj je zadatak dosta zahtjevan i nije u baš sve potpunosti završeno. Ali, nije problem, nastavit će se sljedećeg petka.

Kako je bilo i djece koja su premala za konstrukcije, a lutke ih ne zanimaju, našlo se nešto i za njih. Treći zadatak bio je bojanje vozila i životinja od kartona, čime su se najmlađi dugo zabavljali. Radionica je većim dijelom protekla u miru i tišini jer su svi bili skoncentrirani na rad.

Na radionici je sudjelovalo sedmero djece. Neki su stalni posjetitelji, a bilo je i novih. Čak je bila i jedna djevojčica iz Zagreba, koja je trenutno u gostima kod bake i djeda u Karancu pa je posjetila "Oazu" sa svojim bratićem. Oboje su se rado prihvatili posla i uživali u radionici.

Te zabavne radionice za djecu održavaju se u zajedničkom prostoru Društvenog centra u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionicu je održala Sandra Kušenić.

Pročitano 272 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok