MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 26. 06. 2019.

Snimanje priloga za emisiju "Korak ka jednakosti"

Vesna Nedić i Stana NemetVesna Nedić i Stana NemetU srijedu, 26. VI. 2019. godine, s početkom u 13 sati, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je razgovor s "Oazinim" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić. Razgovor će biti emitiran u stalnoj emisiji "Korak ka jednakosti" u četvrtak, 27. VI. 2019. godine, s početkom u 17 sati, na frekvenciji 96,9 mHz.

Tema razgovora bio je predstojeći, 14. po redu Sajam udruga Baranje, koji će se održati u subotu, 29. VI. 2019. godine, od 10 do 13 sati, na Trgu slobode u Belom Manastiru. Dosad je učešće prijavilo tridesetak udruga s preko 130 članova.

Sve udruge dobit će štand, što će im omogućiti da izlažu svoje promotivne materijale i proizvode te prezentiraju svoje aktivnosti. Svoje proizvode izrađene na radionicama, ako imaju prijavljenu gospodarsku djelatnost, mogu prodavati u humanitarne svrhe ili za potrebe svojih radionica, npr. za kupovinu materijala za rad.

Trenutno u Baranji postoji 518 udruga, a 2018. godine bilo ih je 545. Novinarku je zanimalo zašto opada njihov broj. "Oazina" projekt-koordinatorica misli da je to zbog toga što je sve teže naći tko će financirati njihov rad, što ima sve manje zainteresiranih korisnika, što se smanjuje broj natječaja i što se sve teže prijaviti na natječaje kroz koje se mogu dobiti veća sredstva.

Sajam financiraju Grad Beli Manastir s 4.000,00 kn i Osječko-baranjska županija s 2.800,00 kn. Od tog novca svaki učesnik dobit će majicu s natpisom "Sajam udruga Baranje 2019." i ćevape za ručak. Štandove i klupe te njihov dovoz i odvoz osigurali su Grad Beli Manastir, Turistička zajednica Baranje i DVD Beli Manastir.

Pročitano 381 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok