MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 26. 12. 2008.

Sumiranje rezultata u 2008. godini

Sandra, Snježana, Ratko, Ana, Stela, Jelena, Dubravka, Vesna i Gordana
Uspješna godina je iza nas

U petak, 26. XII. 2008. godine u belomanastirskom Hotelu "Patria", s početkom u 18 sati, održan je sastanak na kome su koncem godine sumirani rezultati koje je Mirovna grupa Oaza ostvarila u 2008. godini. Na sastanku su, uz predsjednicu Jelenu Opačić-Matijević, bile sve članice "Oazinog" Upravnog odbora (Ana Jeličić, Dubravka Simendić, Gordana Čiča, Stela Fabijan, Vesna Nedić) i tri člana projektnih timova (Ratko Mrđa, Sandra Kušenić, Snježana Stojanović).

Prvi dio sastanka bio je radni. Na njemu se razgovaralo o onome što se radilo u 2008. i što će se raditi u 2009. godini. Drugi dio bio je opuštajući i u skladu s prednovogodišnjom atmosferom. Uz večeru i dobro raspoloženje zbog uspješne godine i s lijepim izgledima da 2009. bude još uspješnija, razmijenjeni su poklončići i čestitke za Novu godinu.

Tokom 2008. godine "Oaza" je provodila 7 projekata. U prvom dijelu godine samo jedan - "Baranjski motivi". Raznim donatorima poslano je čak 29 projektnih prijedloga. Trud na pripremanju projekata urodio je plodom pa je tokom 2008. godine "Oaza" dobila ove projekte:

1. - "Naučimo pomagati" (besplatne instrukcije iz matematike i engleskog jezika za osnovnoškolsku djecu iz siromašnih obitelji s područja Grada Belog Manastira; Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti)

2 - "Svi smo različiti, a zapravo svi jednaki" (s ciljem da se učenici nižih razreda belomanastirske osnovne škole usmjere na razvijanje tolerancije i nenasilnog rješavanja sukoba; Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti)

3. - "Edukacijom protiv ovisnosti" (s ciljem da se preventivnim programom podigne kvaliteta života belomanastirske mladeži u dobi od 7 do 14 godina; Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti)

4. -"Besplatni engleski za darovite baranjske gimnazijalce"(Zagrebačka banka)

6. - "Pomoć starim i nemoćnim osobama" (Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi)

6. - "Vreće ne u smeće" (Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva)

7. - "Besplatna informatička obuka i tečajevi stranih jezika za nezaposlene Baranjce" (Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva)

8. - "Sajam udruga Baranje 2009." ("Slagalica" - zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka)

9. - "Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina" (Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva)

10. - "Naučimo volontirati" (Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva)

11. - Institucionalna potpora (Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva)

Osim nabrojanih projekata, "Oaza" je 2008. godine dobila i donacije od Grada Belog Manastira (2.000 kuna) i Osječko-baranjske županije (4.000 kuna), koje su utrošene na omogućavanje građanima da besplatno koriste internet i na djelomično financiranje projekta "Pomoć starim i nemoćnim osobama".

Prvih šest projekata "Oaza" je provodila u drugoj polovici 2008. godine. Prva tri su koncem godine završena, a četvrti, peti i šesti prenose se u 2009. godinu. Projekti od sedmog do jedanaestog provodit će se u 2009. godini, s tim da će se institucionalna potpora produžiti i na 2010. i 2011. godinu.

Pročitano 648 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok