MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 09. 11. 2012.

Svečana dodjela ugovora

Vesna Nedić prima ugovor od ministra JovanovićaVesna Nedić prima ugovor od ministra JovanovićaU petak, 9. XI. 2012. godine, s početkom u 13 sati, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu ministar Željko Jovanović svečano je uručio ugovore o financijskoj potpori predstavnicima udruga koje djeluju u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih.

Od 374 projekta koji su stigli na natječaj, odobreno je 87 projekata koji će se financirati u školskoj godini 2012/2013. godine s ukupno 5.145.000 kuna. Među njima je i "Oazin" projekt "Edukacijom do nenasilne komunikacije" vrijedan 60.000 kuna. Uime "Oaze" ugovor je primila projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Na natječaju prioritet su imali projekti koji se bave zaštitom i promicanjem ljudskih prava, preventivnim djelovanjem među djecom i mladima te unapređenjem kvalitete života djece i mladih kroz četiri područja: sprečavanje nasilja među djecom i mladima, poticanje i promicanje odgojno-obrazovnog rada s darovitom djecom i mladima, promicanje obrazovanja o zdravoj prehrani te promicanje obrazovanja za poduzetništvo.

Predstavnici udruga čiji su projekti odobreni s ministrom Željkom JovanovićemPredstavnici udruga čiji su projekti odobreni s ministrom Željkom Jovanovićem

Ministar je tom prilikom izjavio: "Naš je primarni cilj djecu pripremiti za kvalitetan život, a to možemo postići modernizacijom rada u školi te jačanjem udruga civilnog društva koje surađuju s našim školama ili rade programe koji unapređuju rad s mladima. Plan nam je unaprijediti školu na način da promijenimo ne samo sadržaje, već i način poučavanja. U fokusu nam je naučiti djecu kako učiti jer znanje se mijenja i učenje ne prestaje ni nakon završetka formalnog obrazovanja".

(Grupna fotografija posuđena je s web-stranice Ministarstva)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok