MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 03. 09. 2012.

Informiranost baranjskih srednjoškolaca o nasilju u vezama

700 letaka podijeljeno je baranjskim srednjoškolcima700 letaka podijeljeno je baranjskim srednjoškolcimaDijeleći letke (oko 700 komada) jutarnjoj i poslijepodnevnoj smjeni baranjskih srednjoškolaca i njihovim nastavnicima na prvi dan nove školske godine, tim "Oazinih" aktivista proveo je i anketu na istu temu. U prijepodnevnoj smjeni (Gimnazija i Prva srednja škola), na pitanje da li su im poznate veze mladih u kojima ima nasilja, većina je učenika odgovorila negativno.

Mnogi su čitali letak, neki su bili iznenađeni, poneki pomalo i arogantni, neki su odbili letak, neki su ga odmah zgužvali i bacili u kantu za otpatke (a neki i na tlo), a devet ih je (tri dečka i šest djevojaka) odgovorilo da su im poznati parovi u čijim vezama ima nasilja. Jedna učenica je izjavila da je o tome čula na televiziji.

Učenici poslijepodnevne smjene (Druga srednja škola), možda zbog razbuđenosti ili zato što su već nešto načuli, dali su više pozitivnih odgovora na isto pitanje (21 odgovor dale su djevojke, a dečki nisu davali odgovore). I ovaj je put jedna učenica izjavila da je o toj temi čula na televiziji, dok je druga učenica bila potpuno konkretna i tražila još jedan letak za svoju sestru u čijoj vezi ima elemenata nasilja. Mnogi su se učenici zahvalili primivši letak, a većina se njime hladila kao lepezom zbog nesnosne vrućine. "Oazine" aktivistice su učenike i učenice upozoravale: "Pročitaj, trebat će ti!"

Informacije o nasilju u vezama mladihInformacije o nasilju u vezama mladih

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti