MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 02. 05. 2012.

Završna konferencija projekta "Mladi pred vratima"

(Program EU-a za Hrvatsku IPA IV -
Razvoj ljudskih potencijala, Mladi na tržištu rada)

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje: konferencija, instalateri i web-dizajneri)

Završna konferencija projekta 'Mladi pred vratima'
D.Grković, A.Petrović, A.Barukčić, V.Nedić, M.Nenadović

U srijedu, 2. V. 2012.godine, u Hotelu "Mursa" u Osijeku, održana je Završna konferencija projekta "Mladi pred vratima", u okviru koga je provedeno usavršavanje po 24 mlade nezaposlene osobe iz Osječko-baranjske županije (OBŽ) za instalatere solarnih sustava i za web-dizajnere. Takvo usavršavanje povećat će njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Projekt je godinu dana provodilo Udruženje "Baranja" iz Bilja s partnerima: Mirovnom grupom Oaza, HZZ-om – Područna služba Osijek, Učilištem Janus i CENTUS-om – Ustanovom za obrazovanje odraslih. Projekt je financiran sredstvima Europske Unije, a sufinanciranje su osigurali Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Završna konferencija započela je konferencijom za medije, na koju je odaziv osječkih medija bio veoma skroman. Potom su se okupili polaznici usavršavanja, predstavnici partnera na projektu te predstavnici nekih poslovnih subjekata kojima su web-dizajneri besplatno izradili web-stranice, ukupno pedesetak osoba. Konferencija je započela pozdravnim govorima Milorada Nenadovića, izvršnog direktora Udruženja "Baranja", i Vesne Nedić, predsjednice "Oaze".

Potom je Anto Barukčić, pročelnik HZZ-ove Područne službe Osijek, govorio o položaju mladih na tržištu rada, od kojih je trenutno oko 10.000 nezaposleno samo u OBŽ. Dejan Grković iz Udruženja "Baranja" predstavio je rezultate projekta "Mladi pred vratima", a Jasna Petrović, također iz Udruženja "Baranja", novoizdani "Vodič za suradnju dionika na tržištu rada". Nakon toga je Jurica Jukić predstavio mjere HZZ-a za poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja.

 

Završna konferencija projekta 'Mladi pred vratima'
Instalateri solarnih sustava

Na kraju su Željka Bertić Kukić, ravnateljica Učilišta Janus, i Milenko Šljukić, predavač na usavršavanju za web-dizajnere, predstavili programe usavršavanja za instalatere solarnih sustava i za web-dizajnere i podijelili uvjerenja o uspješno završenom usavršavanju, koja se upisuju u radne knjižice. Konferencija je završena grupnim fotografiranjem svih instalatera i svih web-dizajnera i svečanim ručkom.

Završna konferencija projekta 'Mladi pred vratima'
Web-dizajneri

 

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok