MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 28. 11. 2011.

Foto-priča s trećeg "Čvarakfesta"

Treći 'Čvarakfest'
Čvaraka je prvo nestalo
Kao i prošle godine, Rajko Cicak iz Belog Manastira, vjerni posjetilac "Oazine" web-stranice i bivši belomanastirski honorarni dopisnik osječkog "Glasa Slavonije", šalje nam seriju fotografija koje je snimio na trećem "Čvarakfestu", održanom u nedjelju, 27. XI. 2011. godine, a u sklopu karanačkog Zimskog vašara.

Treći "Čvarakfest" okupio je dvadesetak "čvarak-majstorima", koji su svoje kotlenke potpalili u ranim prijepodnevnim satima te ih napunili potrebnim sastojcima i krenuli u topljenje čvaraka.

Toga je dana gusta jutarnja magla "pritisnula" Baranju pa su se mnogi posjetioci u Karanac zaputili kasnije, kad se magla malo razišla i kad se na baranjskim cestama povećala vidljivost. A kad su stigli u to poznato baranjsko etnoselo, mnogi su bili malko razočarani jer čvaraka više nije – bilo. Naime, posjetioci koji su ranije došli pokupovali su sve količine koje su čvarak-majstori istopili – iako je prosječna cijena čvaraka bila 70 kuna za kilogram.

Treći 'Čvarakfest' u Karancu
Degustacija bez obaveze na kupnju

Treći 'Čvarakfest' u Karancu
U Karancu i djeca postaju čvarkoljupci
Treći 'Čvarakfest' u Karancu
Panorama 'Čvarakfesta' u magli

Treći 'Čvarakfest' u Karancu
OPG Kolarević s TV-ekipom
Treći 'Čvarakfest' u Karancu
Štand OPG-a Kolarević iz Jagodnjaka

Treći 'Čvarakfest' u Karancu
Davor Dretar Drele opet je u Karancu

Zimski vašar u Karancu (2011)
Mladi poduzetnik
Zimski vašar u Karancu (2011)
Nastambe izgubljenog vremena

Zimski vašar je, međutim, svojim posjetiocima ponudio i pijetlove pečene u kazanu, lovačke pljeskavice, kobasice, kolače i tko zna što sve ne, ali uz uvjet da su to isključivo domaći proizvodi. Cijelo vrijeme trajanja manifestacije sve ponuđeno moglo se degustirati bez obaveze na kupnju, ali mnogi nisu odoljeli, a da ne napune prtljažnike svojih automobila.

A zašto i ne bi? Jedan je Zimski vašar u Karancu i jedan je - "Čvarakfest"!

Pročitano 916 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok