MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 22. 10. 2012.

Anketiranje baranjskih srednjoškolaca o volontiranju

Druga srednja škola u Belom ManastiruDruga srednja škola u Belom ManastiruMirovna grupa Oaza kroz projekt "Naučimo volontirati", koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, provodi anonimno anketiranje učenika u dvjema belomanastirskim srednjim školama: u Gimnaziji i Drugoj srednjoj školi. Aktivnostima toga projekta nastoji se podići nivo volonterske kulture u lokalnoj zajednici, ovaj put u srednjoškolskoj populaciji.

Anketni upitnik sadrži 11 pitanja, npr.: znaš li što je volontiranje, tko su volonteri, što misliš zašto netko volontira, jesi li ti volonter/ka, poznaješ li nekoga tko volontira, znaš li gdje možeš volontirati, znaš li prava i obaveze volontera, znaš li da postoji zakon o volontiranju…

Kako se vidi, većina pitanja odnosi se na značenje pojma volontiranje, ali ima i pitanja o eventualnom ličnom angažmanu u nekoj volonterskoj aktivnosti.

Prije samog anketiranja dogovoreno je s ravnateljima spomenutih škola kako će se i koliko dugo provoditi anketiranje, a anketni upitnici umnoženi su u 550 primjeraka, koliko obje škole imaju učenika. U srijedu, 17. X. 2012, anketni upitnici predani su ravnateljima, koji su ih proslijedili pedagozima i razrednicima. Anketiranje će se vršiti na satovima razredne zajednice, a predviđeno je da će trajati desetak dana. Bit će zanimljivo vidjeti kakve će odgovore davati učenici na postavljena pitanja. Precizne rezultate pokazat će naknadna statistička obrada.

Pročitano 1412 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok