MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Petak, 29. 10. 2021.

"Oazine" dječje radionice

Dječje radionice održavaju se svakog petka od 17 do 19 satiDječje radionice održavaju se svakog petka od 17 do 19 sati(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 29. X. 2021. godine, u prostorijama "Oaze", održana je dječja radionica oslikavanja platnenih torbi. Ovoga puta muška ekipa, u sastavu Antonio, Ognjen, Relja, Roko i Vanja, oslikavali su platnene torbe motivima iz videoigrica koje su njima posebno drage.

Četvrtak, 28. 10. 2021.

Četvrtak je dan za društvene igre

Ana, Klara, Savica i Greta - gotovo stalna igrajuća ekipaAna, Klara, Savica i Greta - gotovo stalna igrajuća ekipaU četvrtak, 28. X. 2021. godine, u "Oazinom" dnevnom boravku održano je uobičajeno druženje uz društvene igre po programu "Dostojanstveno starenje", financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Srijeda, 27. 10. 2021.

Kreativne radionice u Osijeku

Zanimljive dvije radionice u OsijekuZanimljive dvije radionice u Osijeku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 27.10.2021. godine, Udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika "JA KA" Osijek bila je domaćin kreativne radionica pod nazivom "Otisci srca", u organizaciji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima iz Vukovara, koju je predstavljala Marijana Skoko.

Ne zaboravljamo na naše korisnike gdje god da jesuNe zaboravljamo na naše korisnike gdje god da jesuSjećate se kako smo, za Međunarodni dan starijih osoba, pripremili, a potom i dostavili paketiće našim starijim korisnicima? Pisali smo o tome ovdje.

Srijeda, 27. 10. 2021.

Posjet Ženskoj udruzi "Izvor"

Vesna Nedić i Mirjana HercegVesna Nedić i Mirjana HercegU srijedu, 27. X. 2021. godine, u jutarnjim satima, Vesna Nedić, "Oazina" projekt-koordinatorica, posjetila je Žensku udrugu "Izvor" u Tenji. Tu je razgovarala s Mirjanom Herceg, koordinatoricom udruge i Marinom Pavičić, voditeljicom projekta "Podrška socijalnoj koheziji", u sklopu programa "Zaželi" za ekonomsko osnaživanje i položaj žena na tržištu rada, o čijoj smo završnoj konferenciji pisali ovdje.

(Obrazac za nominaciju)

Povodom Međunarodnog dana volontera (5. XII.), "Oazin" volonterski centar raspisuje natječaj za dodjelu "Nagrade volonter / volonterka godine" za 2021. godinu i dva "Priznanja za volonterski angažman" u 2021. godini na području Baranje. Natječaj traje do 20. XI. 2021. godine. Prijave se mogu slati poštom, e-mailom ili osobno donijeti u "Oazu".

Na radionici se više pričalo, a manje kreativno radiloNa radionici se više pričalo, a manje kreativno radiloU utorak, 26. X. 2021. godine, u "Oazinim" prostorijama održana je još jedna likovno-kreativna radionica po programu "Dostojanstveno starenje", financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Subota, 23. 10. 2021.

Jesenski izlet

Izletnici na Šećeranskom jezeru (Jovan iza fotoaparata)Izletnici na Šećeranskom jezeru (Jovan iza fotoaparata)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 23. X. 2021. godine, "Oaza" je organizirala jesenski izlet.

Petak, 22. 10. 2021.

Oslikavanje platnenih torbi

Tri oslikane platnene torbiceTri oslikane platnene torbiceU petak, 22. X. 2021. godine, u prostorijama "Oaze", održana je dječja radionica oslikavanja platnenih torbi. Kao i svakog petka, u "Oazi" se radilo nešto kreativno. Posebnim bojama za tekstil oslikavane su male platnene torbe. Prvo se olovkom crtao željeni motiv, a nakon toga uslijedilo je bojanje. To nije lagan zadatak jer bojanje platna nije kao kada se boja papir ili nešto glatko. No, upornost se isplatila. Na radionici su urađene tri krasne, vrlo različite torbice.

Četvrtak, 21. 10. 2021.

Druženje uz društvene igre

Ustaljenoj ekipi igračica priključila se i nova članicaUstaljenoj ekipi igračica priključila se i nova članicaU četvrtak, 21. X. 2021. godine, s početkom u 16 sati, u "Oazinom" dnevnom boravku, održano je još jedno druženje uz društvene igre po programu "Dostojanstveno starenje", Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Četvrtak, 21. 10. 2021.

Sastanak programskog tima

Sastanak je održan putem platforme Google MeetSastanak je održan putem platforme Google MeetU četvrtak, 21. X. 2021. godine, s početkom u 10 sati, putem platforme Google Meet, održan je još jedan sastanak "Oazinog" programskog tima za programe "Volontiraj i ti" i "Dostojanstveno starenje", financiranih sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava i socijalne politike.

Srijeda, 20. 10. 2021.

Održana "Oazina" javna tribina

Tribina je održana u Etnološkom centru baranjske baštineTribina je održana u Etnološkom centru baranjske baštine(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 20. X. 2021. godine, s početkom u 17 sati, u Etnološkom centru baranjske baštine, održana je javna tribina na temu "Informiranje i prevencija zloupotrebe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju".

Srijeda, 20. 10. 2021.

Mjesec borbe protiv raka dojke

Mjesec listopad obojan je u ružičastoMjesec listopad obojan je u ružičasto"Oazina" potpora "Ružičastom listopadu", mjesecu borbe protiv raka dojke.

Jadranka, Savica, Ana i MirjanaJadranka, Savica, Ana i MirjanaU utorak, 19. X. 2021. godine, u "Oazinim" prostorijama, održana je redovita likovno-kreativna radionica po programu "Dostojanstveno starenje", financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ponedjeljak, 18. 10. 2021.

"Oazina" javna tribina

'Zlatna žena' - Bolman'Zlatna žena' - Bolman(Fotoalbumi BaranjaMedije mogu se vidjeti ovdje i ovdje)

U subotu, 16. X. 2021. godine, u bolmanskom Domu kulture održana je Izložba ručnih radova i kolača koju su pripremile članice udruge "Zlatna žena", pod vodstvom predsjednice KatarineTomašević. Vrijednim "Bolmankušama" u posjet su došle Belišćanke uključene u projekt ''Život u zajednici u gradu Belišću'' te "Kačvolkuše" iz Jagodnjaka, članice udruge "Sretne i spretne". Poslije razgledanja brojnih izložaka i degustacije također brojnih i raznovrsnih kolača, program je nastavljen zabavom i plesom.

Edukacija se mogla pratiti i onlineEdukacija se mogla pratiti i onlineU petak, 15. X. 2021. godine, u Puli, održan je još jedan blok edukacije "Škola za lokalni održivi razvoj 2021."

Petak, 15. 10. 2021.

Izrada kišobrana od papira

Na radionici je bilo osmero djeceNa radionici je bilo osmero djece(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 15. X. 2021. godine, u prostorijama "Oaze", održana je dječja radionica izrade kišobrana od papira. Radionica je održana u sklopu projekta "Prevencija nasilja kroz igru i zabavu", koji financira Grad Beli Manastir.

Vesna NedićVesna NedićU petak, 15. X. 2021. godine, u Hotelu Park u Splitu, od 9:30 do 15 sati, održana je međunarodna konferencija "Krizni centar kao odgovor na potrebe žena preživjelih nasilje?" u organizaciji udruge Domine – organizacija za promicanje ženskih prava iz Splita.

Ova konferencija dio je 3. ženskog festivala kojeg organizira spomenuta udruga.

Petak, 15. 10. 2021.

Poziv na javnu tribinu

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir organizira javnu tribinu pod nazivom "Informiranje i prevencija zloupotrebe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju".

Tribina će se održati u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru, u srijedu, 20. X. 2021. godine, u 17 sati. Predavačica će biti Veselinka Kastratović, pravna savjetnica iz Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek.

Četvrtak, 14. 10. 2021.

Druženje uz društvene igre

Klara, Ana i GretaKlara, Ana i GretaI ovog četvrtka, 14. X. 2021. godine, s početkom u 16 sati, održano je druženje uz društvene igre u "Oazinom" dnevnom boravku i to po programu "Dostojanstveno starenje", financiranom od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ana, Stela i MirjanaAna, Stela i MirjanaU srijedu, 13. X. 2021. godine, održana je još jedna likovno-kreativna radionica iz programa "Dostojanstveno starenje", financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Petak, 08. 10. 2021.

Izrada bookmarka od papira

Iris Aurora izrađuje bookmarkIris Aurora izrađuje bookmarkU petak, 8. X. 2021. godine, u prostorijama "Oaze", održana je dječja radionica izrade bookmarka od papira. Bila je to druga radionica u sklopu projekta "Prevencija nasilja kroz igru i zabavu", koji financira Grad Beli Manastir.

'Rummikub' najviše je igrana društvena igra'Rummikub' najviše je igrana društvena igraKao što je već i uobičajeno, i ovog četvrtka, 7. X. 2021. godine, u "Oazinom" dnevnom boravku, u vremenu od 16 do 18 sati, održalo se druženje uz društvene igre po programu "Dostojanstveno starenje", financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Emisija je emitirana 7. X. 2021. godinu u 17:15 satiEmisija je emitirana 7. X. 2021. godinu u 17:15 satiU četvrtak, 7. X. 2021. godine, snimljen je radijski prilog o "Oazinom" programu "Dostojanstveno starenje" za emisiju "Korak ka jednakosti", koja se emitira na Radiju Banska kosa.

Ispred 'Oaze' panel-raspravu pratila je Sandra KušenićIspred 'Oaze' panel-raspravu pratila je Sandra KušenićU srijedu, 6. X. 2021. godine, od 14:30 do 16 sati, održana je online panel-rasprava s predstavnicima udruga ne temu tranzicije Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti.

Utorak, 05. 10. 2021.

Oslikavanje staklenih boca

Anica, Jadranka i Mirjana oslikavaju staklene boceAnica, Jadranka i Mirjana oslikavaju staklene boceU utorak, 5. X. 2021. godine, u "Oazinom" dnevnom boravku održana je još jedna likovno-kreativna radionica iz programa "Dostojanstveno starenje", finaciranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Dvorana za kuglanje nalazi se u PEER-centru u ŠećeraniDvorana za kuglanje nalazi se u PEER-centru u ŠećeraniU ponedjeljak, 4. X. 2021. godine, u 11 sati, svečano je otvorena dvorana za kuglanje u sklopu rekreacijskog centra u PEER-centru u Šećerani.

Ponedjeljak, 04. 10. 2021.

Pomoć starijim osobama

Volonteri i travu koseVolonteri i travu koseU ljetnim mjesecima pružanje pomoći starijim osobama, u sklopu programa "Dostojanstveno starenje" financiranom od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, nije prekinuto.

Ekopolicija na zadatkuEkopolicija na zadatkuU petak, 1. X. 2021. godine, s početkom u 17 sati, održala se još jedna, ovoga puta malo drugačija, ekološka radionica za djecu.

Ana je spakovala 23 paketićaAna je spakovala 23 paketićaZa Međunarodni dan starijih osoba, koji se obilježava 1. X., Mirovna grupa "Oaza", u sklopu programa "Dostojanstveno starenje" financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, svojim starijim korisnicima pripremila je i podijelila paketiće.

Završna konferencija održala se u Hotelu OsijekZavršna konferencija održala se u Hotelu OsijekU petak, 1. X. 2021. godine, od 11 do 14 sati održana je završna konferencija projekta "Podrška socijalnoj koheziji", financiranog od strane Europskog socijalnog fonda, a u sklopu programa "Zaželi" za ekonomsko osnaživanje i položaj žena na tržištu rada.

Štićenici Doma za starije i nemoćne osobe Beli ManastirŠtićenici Doma za starije i nemoćne osobe Beli ManastirMeđunarodni dan starijih osoba, od 1991. godine, obilježava se svake godine 1. X.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok