MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Edukacija o pravu na pristup informacijama
Rad u grupama

U ponedjeljak, 27. IV. 2009. u Zagrebu u prostorijama Europskog doma održana je edukacija o pravu na pristup informacijama. Edukaciju je proveo Europski dom Zagreb u suradnji sa stručnjakinjom iz tog područja, diplomiranom pravnicom Arianom Vela. Edukacija je održana u sklopu projekta "Srijedom u Europi" koji financijski podupire Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske iz programa malih potpora MATRA KAP. Na toj edukaciji Mirovnu grupu Oaza predstavljala je projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Subota, 25. 04. 2009.

Dani udruga 2009.

Dani udruga 2009.
Na Danima udruga 2009. bilo je 200 sudionika
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s Gradom Osijekom, Nacionalnim odborom za razvoj volonterstva, Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, Osječko-baranjskom županijom, Regionalnim forumom udruga Slavonije, Savjetom za razvoj civilnoga društva, Udrugom gradova, Udrugom općina u Republici Hrvatskoj i Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država, organizirao je Dane udruga 2009, koji su održani od 23. do 25. IV. 2009. godine u Osijeku i okolini.

Na njima je sudjelovalo oko 200 sudionika, među njima i "Oazina" predstavnica Vesna Nedić. Glavna tema ovogodišnjih Dana udruga bile su mogućnosti i zadaci civilnoga društva u pokretanju razvojnih procesa u uvjetima globalne financijske krize.

Dani udruga 2009.
Okrugli stol u Belom Manastiru
U prijepodnevnim satima (od 9:30 do 11:30) drugog dana (24. IV. 2009) ovogodišnjih Dana udruga 2009. održana su tri paralelna okrugla stola u Hotelu Osijek:

A) Promicanje i razvoj volonterstva u odgoju i obrazovanju, kulturi, športu, zdravstvu, socijalnoj skrbi, loklanoj upravi i samoupravi (na kome je bila i "Oazina" predstavnica Vesna Nedić);
B) Socijalno poduzetništvo i socijalno ugovaranje: Kako postići iskorak?
C) Organizacije civilnoga društva i pretpristupni / strukturni fondovi Europske unije.
Sedam paralelnih okruglih stolova
U poslijepodnevnim satima istog dana (od 14:30 do 18:00 održano je još sedam paralelnih okruglih stolova u udrugama na području Osijeka te istočne Slavonije i Baranje:

 

Dani vina i turizma
Oaza i Hrvatska žena u partnerstvu s TZ Baranje

U četvrtak i petak, 23. i 24. IV. 2009. godine u novouređenom etnoselu Hotela Patria u Belom Manastiru održani su - uz bogat kulturno-umjetnički i eno-gastronomski program - Dani vina i turizma u organizaciji Osječko-baranjske županije, Hrvatskog zavoda za poljoprivredno-savjetodavnu službu i Turističke zajednice Osječko-baranjske županije. U okviru te manifestacije održana je Prva regionalna izložba i natjecanje u kvaliteti vina, na koju je pristiglo 179 uzoraka vina iz cijele Slavonije i Baranje te iz Mađarske.

 

Na Danima vina i turizma učestvovala je i Turistička zajednica Baranje, koja je u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza i Društvom "Hrvatska žena" u jednoj od etnokućica priredila izložbu baranjskih rukotvorina i suvenira.

Kud Petefi Šandor iz Dalj Planine
Male folklorašice kao licitarska srca
U okviru Dana vina i turizma, u četvrtak 23. IV. 2009. godine, na pozornici postavljenoj u novouređenom etnoselu u dvorištu Hotela Patria u Belom Manastiru, održana je folklorna smotra na kojoj je nastupilo nekoliko baranjskih i slavonskih kulturno-umjetničkih društava. Folklorni program započeo je oko 5 sati poslijepodne. Nakon uvodnog nastupa KUD-a "Drenjanci" iz Drenja i svečanog otvaranja manifestacije, na kome su bili brojni političari i funkcioneri, svoje igračko i pjevačko umijeće pokazali su KUD "Sloga Draž" iz Draža, Mađarska kulturna udruga "Pelmonoštor" iz Belog Manastira, Srspko kulturno-umjetničko društvo "Jovan Lazić" iz Belog Manastira, ponovo KUD "Drenjanci", Hrvatski KUD "Beli Manastir", KUD "Šandor Petefi" iz Dalj Planine, KUD "Bizovac"…

Dani vina i turizma
Vlatko Jurković u punoj šokačkoj opremi

Jedan od gostiju Dana vina i turizma, održanih u četvrtak i petak, 23. i 24. IV. 2009. godine u etnoselu Hotela Patria u Belom Manastiru, bio je i Vlatko Jurković u "punoj" šokačkoj opremi (kao što vidimo na slici), popularni glas s Radio-Osijeka, koji je Baranjcima poznat kao višegodišnji konferansije folklorne smotre na manifestaciji "Jesen u Baranji", a ljubiteljima šokačkih pjesama i muzike i kao voditelj radijske emisije "Bećarac".

Jurković je 20. III. 2009. godine posjetio Mirovnu grupu Oaza, interesiravši se za "Oazin" projekt "Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina" (vidi članak o tome). Susret na Danima vina i turizma iskoristili smo da ga zapitamo kako je prošao prilog o "Oazi" na Radio-Osijeku. Iako je bilo planirano, kako nam reče popularni voditelj, da taj prilog bude tema dana, zbog kvara na uređajima plan se nije ostvario, već je emitiran samo petominutni prilog.

GKUD Ravangrad Sombor
Kako se nekad obilježavao Uskrs u Bačkoj
U petak, 24. IV. 2009. godine u belomanastirskoj kinodvorani održan je – u organizaciji SKUD-a "Jovan Lazić" – vokalno-instrumentalni uskršnji koncert somborskog Gradskog kulturno-umjetničkog društva (GKUD) "Ravangrad". Muška i ženska pjevačka grupa, solisti Jelena i Mirjana Grković, Stojanka Lakobrija i Slobodan Bačić te orkestar od desetak članova pod vodstvom Milana Grkovića dva su sata zabavljali Belomanastirce odličnim repertoarom i isto takvim izvedbama. Budući da se radilo o uskršnjem koncertu narator Dragan Kubatov u bačkoj narodnoj nošnji, zavaljen za kafanski "astal" u "ćošku pozornice", svojom je pričom o nekadašnjem obilježavanju Uskrsu na bačkim salašima s karakterističnim bačkim izgovorom prekidao muzičke dijelove i vraćao prisutne u neko davno zaboravljeno vrijeme.

Osnovna informatička obuka
Predavač Srđan Canjko i njegovi učenici
Zamolili smo ing. Srđana Canjka, predavača "Oazine" osnovne informatičke obuke, da nam opiše kako teče obuka za drugu i treću grupu nezaposlenih Baranjaca, koja je započela 25. III. 2009. godine. Obuka se provodi kroz "Oazin" projekt "Besplatna informatička obuka i tečajevi stranih jezika za nezaposlene Baranjce", koji financira Ministarstvo regionalnog razvitka, šumarstva i vodnoga gospodarstva sredstvima Svjetske banke. Evo što nam je on napisao:

"Prošlo je već mjesec dana kako je započela obuka novih polaznika u Mirovnoj grupi Oaza. Polaznici su uspješno savladali osnovno snalaženje i podešavanje operacijskog sustava Windows.

Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Belom Manastiru
Na naslovnici fotografija Marija Romulića
U srijedu, 22. IV. 2009. godine, s početkom u 19 sati, u belomanastirskoj Velikoj vijećnici predstavljen je peti svezak "Godišnjaka Ogranka Matice hrvatske u Belom Manastiru". Koncepcija ovogodišnjeg godišnjaka ne odstupa od prijašnja četiri sveska. Gotovo sve priloge povezuje zavičajni prostor Baranje. "Želimo da Branja bude više od bogatstva jela i božanskog okusa vina", rekla je predsjednica Ogranka Julijana Vladetić, uz napomenu da se u pripremu Godišnjaka trebaju uključiti i ostala baranjska mjesta te mladi kako bi svi bili zastupljeniji. Prije predstavljanja članovi HKUD-a "Beli Manastir" otpjevali su nekoliko pjesama.

Ovaj broj uredio je Edo Jurić, ravnatelj Centra za kulturu Grada Belog Manastira, za razliku od prethodnih svezaka, koje je uredila Kristina Peternai. Na naslovnoj stranici ponovo je zablistala fotografija (ovaj put pecaroška) poznatog fotografa Marija Romulića. Većina fotografija na unutrašnjim stranicama objavljena je u boji, a snimili su ih Rajko Cicak, Josip Farkaš i Zdenko Tomšić. Rajko Cicak je snimio i fotografije koje objavljujemo uz ovaj tekst.

Oaza na RTL-u
RTL-televizija snima prilog u Oazi
U srijedu, 22. IV. 2009. godine "Oazu" je posjetila osječka ekipa zagrebačke RTL-televizije (reporterka Marina Bešić i dva snimatelja) da bi za večernju informativnu emisiju "Vijesti", za prilog o Danu planeta Zemlje, snimila "Oazine" platnene torbe sa sloganom "Vreće ne u smeće". Tom je prilikom razgovarala s Vesnom Nedić, voditeljicom istoimenog projekta u okviru koga su "Oazine" aktivistice sašile 1350 platnenih vrećica, koje će se besplatno podijeliti Belomanastirkama (i Belomanastircima) kako bi se smanjila potrošnja i bacanje plastičnih vrećica. Prilog o Danu planeta Zemlje emitiran je istog dana pri kraju informativne emisije "Vijesti", koje se emitiraju od 18:30 do 18:55 sati.

Četvrtak, 23. 04. 2009.

Dan Zemlje (II)

Naša ekološka (ne)svijest
Smeće uz cestu Širine - Sudaraž (danas očišćeno)
Na kraju prethodnog članka o Danu Zemlje istaknuta je poruka  - učinimo nešto sada kako bi naša djeca i naši unuci i praunuci imali koristi od toga. U ovom ćemo članku fotografijama pokazati šta ne treba činiti jer to našoj djeci, unucima i praunucima sigurno neće koristiti.

Srijeda, 22. 04. 2009.

Dan Zemlje

Dan Zemlje
Zastava Dana Zemlje
Dan 22. IV. obilježava se kao Dan Zemlje (engleski Earth Day). Taj međunarodni događaj, koji je pokrenut 1970. godine, smatra se zaslužnim za rađanje modernog pokreta za zaštitu čovjekove sredine. Prvo obilježavanje Dana Zemlje, prije gotovo četiri desetljeća, bilo je zamišljeno kao prvi ekološki protest na nacionalnom nivou u povijesti Sjedinjenih Američkih Država.

Evo kako je nastanak i obilježavanje Dana Zemlje bilo opisano 22. IV. 2008. godine na internetskim stranicama "Glasa Amerike":

Okrugli stol s poduzetnicom
Danijela Bošnjak (u sredini u crnom)

U utorak, 21. IV. 2009. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkim prostorijama belomanastirskog Društvenog centra održan je okrugli stol s poduzetnicom Danijelom Bošnjak iz Branjinog Vrha, na kome je bilo 20 žena. To je drugi od 7 okruglih stolova u sklopu "Oazinog" projekta "Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina", koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, na kojima će poznate baranjske poduzetnice govoriti o tome kako su počele svoj posao, jesu li zadovoljne, imaju li problema zato što su žene, isplati li se to što rade… Prvi okrugli stol s poduzetnicom Nadom Gledić održan je na istom mjestu 31. III. 2009. godine.

Mirovna grupa Oaza poziva vas na

SAJAM UDRUGA BARANJE 2009.
PRIJAVNICA ZA SUDJELOVANJE

koji će se održati u subotu, 9. svibnja 2009. od 10:00 do 13:00 sati na Trgu slobode u Belom Manastiru.

SAJAM UDRUGA BARANJE ODRŽAN JE KAKO JE BILO I NAJAVLJENO!
Izvještaj o tome može se pročitat
i ovdje!

Cilj Sajma je prezentacija programskih aktivnosti udruga koje djeluju u Baranji. Udrugama će biti osigurani štandovi te će im se tako omogućiti da izlažu svoje propagandne materijale i proizvode i prezentiraju svoje aktivnosti. Svoje proizvode mogu prodavati u humanitarne svrhe ili za potrebe svojih radionica.
Članovima udruga koji budu sudjelovali na Sajmu osiguran je doručak i ručak. Udrugama koje nisu iz Belog Manastira osigurani su i putni troškovi.

"Ova građanska inicijativa provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za razvoj lokalne zajednice  'Slagalica' u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva".

Ljubazno vas molimo da popunite prijavnicu i da je što prije pošaljete na telefaks broj 705-055 ili na e-mail: oaza_bm@yahoo.com
U slučaju lošeg vremena Sajam se odgađa za 7 dana, tj. za subotu 16. V. 2009.
Veselimo se vašem dolasku!

S poštovanjem,
Mirovna grupa Oaza Beli Manastir

Nedjelja, 19. 04. 2009.

Ekskurzija u Prag (fotopriča)

Ekskurzija u Prag
Belomanastirski gimnazijalci u Pragu

U ponedjeljak, 13. IV. 2009. godine, u 23,30 sati, grupa maturanata Gimnazije Beli Manastir i učenika trećih razreda Prve srednje škole Beli Manastir (od kojih su mnogi "Oazini" korisnici) otputovala je na ekskurziju u Prag. Za računalne tehničare, tehničare cestovnog prometa, automehaničare i druge strukovnjake iz Prve srednje škole (među kojima je bilo i učenika četvrtih razreda) to je ujedno bilo i maturalno putovanje. Gimnazijalci su još prošle godine (u 8. mjesecu) bili na maturalnom putovanju u Španjolskoj, no oni tradicionalno u proljeće putuju i u Prag. Vođa puta bila je Spasa Mužinić, profesorica hrvatskog jezika u Prvoj srednjoj školi.

U dva autobusa vinkovačkih registracija, od kojih je jedan cijelim putem imao problema s pregrijavanjem motora, našlo se mjesta i za nekoliko "običnih" baranjskih turista, koji su popunili preostala slobodna mjesta.

PRIJAVNICA ZA SUDJELOVANJE

VOLONTERI KOJI SU PO OVOM POZIVU IZABRANI ZA "OAZIN"  TIM
BILI SU NA EDUKACIJI U ORAHOVICI OD 22. DO 24. V. 2009. (vidi članak o tome)
 

Mirovna grupa Oaza poziva sve zainteresirane osobe da se prijave za edukaciju volontera. Odabranih 20 volontera činit će tim "Oazinih" volontera. Javni poziv se provodi u sklopu projekta "Naučimo volontirati", koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Glavni cilj projekta:
- Veće učešće i aktivni doprinos građana u razvoju volonterstva u Gradu Belom Manastiru.
Specifični ciljevi:
1. Poticati volonterski rad građana u Gradu Belom Manastiru,
2. Napraviti bazu volontera Grada Belog Manastira,
3. Napraviti bazu organizacija / institucija koje potražuju volontere.

Od izabranih volontera očekuje se da anketiranjem građana i organizacija / institucija prikupe podatke za stvaranje baze podataka o građanima koji žele negdje i nekad volontirati i baze podataka o organizacijama / institucijama koje trebaju volontere za neke svoje aktivnosti.
Edukacija volontera odvijat će se tri dana u odmaralištu Crvenog križa u Orahovici od 22. do 24.05.2009. Nakon edukacije volonteri će dobiti potvrdu da su prošli edukaciju.
Prijave se primaju do 20.05.2009.
Zainteresirane osobe za edukaciju mogu se prijaviti telefonom, e-mailom ili mogu osobno doći u "Oazu" svakog radnog dana od 9 do 19 sati.
Edukaciju će držati trenerice iz Volonterskog centra Osijek Jelena Kamenko i Nikoleta Poljak.

Veselimo se vašem dolasku!
S poštovanjem,
Mirovna grupa Oaza Beli Manastir

Menadžment volontera
Rad u malim grupama
U srijedu i četvrtak, 15. i 16. IV. 2009. godine u prostorijama Volonterskog centra Osijek održan je drugi modul s nazivom "Odgovarajući posao za volontera, odgovarajući volonter za posao" edukacijskog ciklusa o menadžmentu volonteru, koji je vodila Jelena Kamenko. Prvi modul održan je 23. i 24. III. 2009, a treći će se održati u petom mjesecu. Među 15 učesnica bila je i "Oazina" predstavnica Vesna Nedić.

Nakon pregledavanja i diskutiranja napisanih zadaća s prethodnog modula (popunjavanje dvaju upitnika: "Organizacijska vizija rada s volonterima" i "Procjena organizacijskih potreba za rad s volonterima" te sastavljanje jednog primjera volonterskog ugovor) obrađivale su se sljedeće teme:

Petak, 10. 04. 2009.

Uskršnji paketići za djecu

Dječja radionica uoči Uskrsa
Svako je našao svoj uskršnji paketić
U petak, 10. IV. 2009. godine, od 18 do 20 sati održana je u belomanastirskom Društvenom centru, na adresi Jožefa Antala 3, još jedna dječja radionica Mirovne grupe Oaza, koju je vodila Stela Fabijan uz asistenciju Jelene Opačić-Matijević i Željane Laketa. Na radionici je bilo četrnaestero djece.

"Oazin" zeko
Mali "Oazini" korisnici vrijedno su, u zajedničkom prostoru na katu Društvenog centra, izrađivali uskršnja jaja na foliji , koja su kasnije mogli zalijepiti na prozore svojih kuća i stanova.

Za to vrijeme nestašni "Oazin" uskršnji zeko tajno je, da ga niko ne vidi, porazbacao uskršnje paketića po travnjaku oko Društvenog centra, koje su djeca s radošću pokupila.

Javna rasprava u Belom Manastiru
Izlaganje dogradonačelnika Vladimira Kedmenca
U četvrtak, 9. IV. 2009. godine, od 10,30 do 12 sati, održana je u Velikoj vijećnici belomanastirske zgrade P+8 javna rasprava "Žene u političkom i javnom životu - izbori svibanj 2009", a povodom nadolazećih izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Organizator javne rasprave bila je Ženska udruga "Izvor" Tenja, a moderatorica Nevenka Redžep, predsjednica belomanastirskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Javna rasprava je dio projekta "Participacija žena u politici", koji financijski podržava Ured za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske. U ime Mirovne grupe Oaza na javnoj je raspravi bila Vesna Nedić.
Četvrtak, 09. 04. 2009.

Uskršnji paketići za stare osobe

Uskršnji paketići za stare osobe
Oazine aktivistice Ana i Dubravka
Svake godine za Uskrs aktivistice "Oazinog" projekta "Pomoć starim i nemoćnim osobama" za svoje stare sugrađane pripreme simbolične poklončiće. Ovaj su put paketići za 26 korisnika spomenutog projekta sadržavali kavu, keks, cedevitu i bombone, ali i poseban dodatak – umjetno šareno jaje, pravi unikat, izrađeno  na "Oazinoj" kreativnoj radionici "Žene za stare osobe". Paketići su spakovani u četvrtak, 9. IV. 2009. godine, a korisnicima su podijeljeni tog i sljedećih dana s uvjerenjem da su im bar malo uljepšali uskršnje praznike.
Četvrtak, 09. 04. 2009.

Deset godina postojanja P.G.D.I.-ja

Projekt građanske demokratske inicijativeProjekt građanske demokratske inicijativeU srijedu, 8. IV. 2009. godine, s početkom u 18 sati, u belomanastirskom Društvenom centru održana je redovna godišnja izvještajno-izborna skupština Projekta građanske demokratske inicijative (P.G.D.I.), s kojim Mirovna grupa Oaza "stanuje" pod istim krovom Društvenog centra (uz još tri organizacije) i s kojim je surađivala na nekim projektima. Tom skupštinom P.G.D.I. je obilježio i desetogodišnjicu svog postojanja.

Nakon izbora radnih tijela i usvajanja dnevnog reda, predsjednica Mirela Alagić i članica Dijana Antunović-Lazić predstavile su aktivnosti i projekte koji su se provodili u proteklih 10 godina i prisjetile se prvih članova P.G.D.I.-ja te svojih početaka vezanih za osnivanje udruge.

 

IPA-natječaj
Hrvatsko-mađarska prekogranična suradnja

U utorak, 7. IV. 2009. godine, od 11 do 16 sati, održana je u Maloj županijskoj vijećnici Osječko-baranjske županije informativna radionica "IPA natječaj - Hrvatsko-mađarska prekogranična suradnja". Na radionici su bili predstavnici osnovnih i srednjih škola, razvojnih agencija i udruga. Mirovnu grupu Oaza predstavljala je Vesna Nedić.

 

Radionica je održana zbog toga što je 26. III. 2009. godine objavljen 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga za "IPA prekogranični program Mađarska-Hrvatska 2007-2013", koji je Europska komisija odobrila 13. III. 2008. godine i za koji su dodijeljena sredstva Europske unije u iznosu od oko 19,3 milijuna eura za prve tri godine. Taj program nudi širok spektar mogućnosti potencijalnim korisnicima u okviru dvaju prioriteta: Održivog okoliša i turizma te Razvoja gospodarske suradnje i zajedničkih ljudskih kapaciteta.

Proljetni vašar u Karancu - Oaza
Oaza redovito učestvuje na vašarima u Karancu
U nedjelju, 5. IV. 2009. godine, u baranjskom etnoselu Karancu, na poljani pored crkve Svetog Donata, održan je sad već tradicionalni proljetni vašar, na kome se okuplja sve više prodavača, ali i znatiželjnika i potencijalnih kupaca i turista.

Uz mnogo etnoštandova s etnoproizvodima, suvenirima i tradicionalnim seoskim delicijama i đakonijama, posjetioci su mogli učestvovati u blagoslovu cvijeća i maslinovih grančica, u povorci kočija i jahača uz gajdašku pratnju mladog gajdaša iz Slakovaca, u umivanju u vodi od cvijeća (koje je snimala i televizija) te u dječijem takmičenju u seljačkim igrama, a mogli su se i počastiti raznovrsnim mesnim prerađevinama, kolačima i pićima.

Na vašaru je, kao i prijašnjih godina, učestvovala i Mirovna grupa Oaza, izloživši na svom štandu - o kome su se brinule Ana, Sandra i Vesna - proizvode i suvenire s kreativnih radionica, dosad izdane knjige i nedavno štampanu platnenu vrećicu s natpisom "Vreće ne u smeće".

Šarana jaja bojama grada - Mađari
Mađari iz Podolja
U subotu, 4. IV. 2009. godine, predzadnje subote prije katoličkog Uskrsa, na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića održane su, od 10 do 13 sati, tradicionalne manifestacije "Šarana jaja bojama grada" i "Cvjetni korzo". U prvoj manifestaciji učestvuju nacionalne manjine koje žive u Osijeku i okolini, neka slavonsko-baranjska šokačka društva te neke kulturne i odgojno-obrazovne ustanove i pojedinci. Svaka nacionalna manjina obično ima dva štanda: jedan za narodne nošnje, rukotvorine i etnografske predmete s naglaskom na korizmene i uskršnje običaje, a drugi za tradicionalna jela, kolače i pića.

Od Baranjaca ove su godine na "Šaranima jajima bojama grada" učestvovali samo Mađari iz Podolja u sklopu MKD "Népkör".

Prodajna izložba u Belom Manastiru
Ana Jeličić i Milka Kodila
U subotu, 4. IV. 2009. godine od 9 do 12 sati,  na belomanastirskom Trgu slobode ispred zgrade P+8 ("Ljepotice") održana je prodajna izložba na kojoj su Mirovna grupa Oaza te još neke udruge i pojedinci izložili svoje proizvode.

Izložbu je organizirala Turistička zajednica Baranje povodom uskršnjih praznika. Iako su štandovi bili u duhu Uskrsa: bogati, šareni, kreativni, oku posjetilaca ugodni, prodaja je bila primjerena vremenu (recesijskom) u kome živimo.

Godišnja skupština Alerge
Dr. Marjanović (lijevo) uručuje Alerginu Zahvalnicu Oazi
U četvrtak, 2. IV. 2009. godine s početkom u 18 sati, u Velikoj vijećnici zgrade P+8 održana je redovna godišnja skupština belomanastirske Udruge osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga". U ime Mirovne grupa Oaza na skupštini je bila Vesna Nedić, kojoj je predsjednica "Alerge" dr. Mirjana Marjanović uručila Zahvalnicu "Oazi" za razumijevanje i podršku u radu tokom posljednjih 5 godina.

Na skupštini su, kao što je to uobičajeno, usvojeni izvještaj verifikacione komisije,  izvještaj o radu u 2008. godini, financijski izvještaj za 2008. godinu, izvještaj Nadzornog odbora te plan i program rada za 2009. godinu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok