MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Utorak, 30. 11. 2021.

Izrada blagdanskih ukrasa

'Oazine' likovno-kreativne radionice'Oazine' likovno-kreativne radioniceU utorak, 30.11.2021. godine, održana je još jedna likovno-kreativna radionica namijenjena ženama po programu "Dostojanstveno starenje", Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ponedjeljak, 29. 11. 2021.

Online-sudjelovanje u fokus-grupi

Sudionice fokus-grupeSudionice fokus-grupeU ponedjeljak, 29. XI. 2021. godine, od 14 sati, u organizaciji udruge GONG iz Zagreba, održana je online-fokus-grupa u sklopu projekta "PRO-NGO: kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena". O samom projektu, ali i uvodu u fokus-grupu, pisali smo ovdje.

Nedjelja, 28. 11. 2021.

Redovna izborna skupština ŽMH

Sudionice u Zagrebu i sudonice onlineSudionice u Zagrebu i sudonice onlineOd petka do nedjelja, 26. do 28. XI. 2021. godine, održana je redovna izborna skupština Ženske mreže Hrvatske (ŽMH) u Zagrebu, u Centru za ženske studije, ali i online. Skupštinu su organizirale koordinatorice ŽMH.

Topljenje čvaraka na ČvarakfestuTopljenje čvaraka na Čvarakfestu(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

Na nadmetanju u topljenju čvaraka na 12. "Čvarakfestu" u Karancu, održanom 27. XI. 2021. godine, najboljima su proglašeni sljedeći čvarak-majstori:

  1. Udruga ''Šuška'' (Osijek)
  2. Hrvoje Kraljik (Belišće)
  3. Zoran Grujić (Karanac)

(Snimio: Rajko Cicak;
video pogledati ovdje)

Blagdanska dječja radionicaBlagdanska dječja radionica(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 26. XI. 2021. godine, u prostorijama "Oaze", održana je dječja radionica izrade adventskih vjenčića. Djeca su se jako brzo prihvatila posla i iznenađujuće brzo i izvršila zadatak. Kod njih ne manjka inspiracije i bio je dovoljan jedan pogled na hrpu šarenog materijala da bi odmah izradili prekrasne i neobične vjenčiće. Oni ne kompliciraju kao odrasli. Njima je ovaj zadatak bio baš jednostavan.

Uvijek raspoložene za igru - Savica, Greta i KlaraUvijek raspoložene za igru - Savica, Greta i KlaraU "Oazinom" dnevnom boravku, svakog četvrtak od 16 do 18 sati održavaju se druženja starijih osoba uz društvene igre, po programu "Dostojanstveno starenje", Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Četvrtak, 25. 11. 2021.

Akcija ŽMH pred Hrvatskim saborom

Akciju je organizirala Ženska mreža HrvatskeAkciju je organizirala Ženska mreža HrvatskeŽenska mreža Hrvatske, u četvrtak, 25. XI. 2021. godine, održala je akciju ispred Hrvatskog sabora na kojoj je sudjelovalo 19 zastupnica, uključujući potpredsjednicu sabora Sabinu Glasović i predsjednicu Odbora za ravnopravnost spolova Mariju Selak Raspudić.

Ostale zastupnice koje su sudjelovale u ovoj akciji su:

Blagdanski vjenčići krasit će stolove i vrataBlagdanski vjenčići krasit će stolove i vrataU utorak, 23. XI. 2021. godine, održana je redovna likovno-kreativna radionica po programu "Dostojanstveno starenje", financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ponedjeljak, 22. 11. 2021.

Izrada blagdanskih vijenaca

Vijenci su spremni da krase domove naših ženaVijenci su spremni da krase domove naših žena

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 22.11.2021. godine, po programu "Dostojanstveno starenje", Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, održana je još jedna likovno-kreativna radionica.

Od nove godine miješani otpad odvozi se dvotjednoOd nove godine miješani otpad odvozi se dvotjednoS obzirom da se, od početka 2022. godine, odvoz miješanog komunalnog otpada smanjuje s jednom tjednom na jednom u dva tjedna, Baranjska čistoća svojim korisnicima napisala je detaljne upute kako razvrstavati otpad, ali i zašto je to važno.

O ekologiji se uči na zabavan načinO ekologiji se uči na zabavan način(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 19. XI. 2021. godine, u prostorijama "Oaze", održana je dječja radionica pisanja poruka građanima, ali i posjetiteljima, Belog Manastira. Poruke su ispisivane na drvenim daskama.

(Obrazac za nominaciju)

Obavještavamo vas kako je rok za podnošenje prijave na Natječaj za volontera / volonterku godine na području Baranje, "Oazinog" volonterskog centra, produžen do petka, 26. XI. 2021. godine.

Za prijavu potrebno je detaljno popuniti obrazac za nominaciju te ga poslati poštom ili e-mailom ili ga osobno donijeti u "Oazu".

Utorak, 16. 11. 2021.

Oslikavanje teglica

Na radionicama je zagarantirana dobra zabavaNa radionicama je zagarantirana dobra zabavaU utorak, 16. XI. 2021. godine, u vremenu od 18 do 20 sati, održana je još jedna likovno-kreativna radionica u sklopu programa "Dostojanstveno starenje", Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Utorak, 16. 11. 2021.

Međunarodni dan tolerancije

Međunarodni dan tolerancije, od 1996. godine, kada ga je proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda, obilježava se 16.XI. Na taj dan države članice UNESCO-a, 1995. godine, usvojile su Deklaraciju o načelima tolerancije.

Odvoz biološkog otpada širi se i na druge belomanastirske uliceOdvoz biološkog otpada širi se i na druge belomanastirske ulicePisali smo o početku odvoza biološkog otpada u Belom Manastiru i pilot-projektu Baranjske čistoće "Biootpad", više možete pročitati ovdje, a sada Baranjska čistoća obavještava svoje korisnike kako se nastavlja besplatna podjela smeđih kanti, kao i širenje područja odvoza biološkog otpada.

Djeca se na radionicama zabave, ali i nauče nešto novoDjeca se na radionicama zabave, ali i nauče nešto novo

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 12. XI. 2021. godine, s početkom u 17 sati, održana je još jedna "Oazina" radionica za djecu pod nazivom "Male stvari koje puno znače", koju su vodile "Oazine" zaposlenice Katarina i Sandra.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U utorak, 16. XI. 2021. godine, u Velikoj galeriji belomanastirskog Centra za kulturu, s početkom u 18 sati, održat će se promocija knjige "100 godina kina u Belom Manastiru" autora Dežea Kučere.

Knjigu, koja ima 29 stranica, izdali su Foto-kino klub "Baranja-film", Centar za kulturu Grada Belog Manastira i Ogranak Matice hrvatske u Belom Manastiru.

Ana, Savica, Greta i Klara uz omiljenu igru 'Rummikub'Ana, Savica, Greta i Klara uz omiljenu igru 'Rummikub'U četvrtak, 11. XI. 2021. godine, po programu "Dostojanstveno starenje" Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, održano je, sada već tradicionalno, druženje starijih osoba uz društvene igre.

Četvrtak, 11. 11. 2021.

Sretan Dan Grada Belog Manastira

11.11. - Dan Grada Belog Manastira11.11. - Dan Grada Belog Manastira

Sudionici radioniceSudionici radioniceU srijedu, 10. XI. 2021. godine, s početkom u 10 sati, putem online-platforme Zoom, u organizaciji Udruge za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, održana je radionica o razvoju projektnog sažetka za Poziv za prijavu srednjih projekata Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (ACF Hrvatska).

Opet su se oslikavale torbeOpet su se oslikavale torbeU utorak, 9.11.2021. godine, održana je još jedna likovno-kreativna radionica po programu "Dostojanstveno starenje", financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ponedjeljak, 08. 11. 2021.

Sastanak programskog tima

Katarina, Sandra, Ana i Vesna - svaka svojoj kućiKatarina, Sandra, Ana i Vesna - svaka svojoj kućiU ponedjeljak, 8. XI. 2021. godine, s početkom u 20 sati, putem platforme Google Meet, održan je još jedan sastanak "Oazinog" programskog tima za programe "Volontiraj i ti" i "Dostojanstveno starenje", financiranih sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava i socijalne politike.

Ponedjeljak, 08. 11. 2021.

Druženje u samačkim domaćinstvima

Ana JeličićAna JeličićU ponedjeljak, 8. XI. 2021. godine, u poslijepodnevnim satima, prema programu "Dostojanstveno starenje" Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, upriličeno je još jedno druženje s "Oazinim" nekadašnjim korisnicima koji žive u samačkim domaćinstvima.

Revizija čega ima i čega nemaRevizija čega ima i čega nemaU petak, 5. XI. 2021. godine, u "Oazinim" prostorijama, održana je pomalo neobična dječja radionica. Budući da je na radionicu došao samo Ognjen, pao je dogovor da će se, umjesto uobičajene radionice, uraditi nešto neophodno za neke od budućih kreativnih radionica.

Ispred 'Oaze' sudjelovala je Vesna NedićIspred 'Oaze' sudjelovala je Vesna NedićU petak, 5. XI. 2021. godine, od 15 sati, u organizaciji udruge GONG iz Zagreba održano je predstavljanje projekta "PRO-NGO: kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena" i fokus-grupa unutar njega.

Standardna igraća ekipa - Klara, Savica, Greta i AnaStandardna igraća ekipa - Klara, Savica, Greta i AnaU četvrtak, 4. XI. 2021. godine, održano je još jedno, sada već uobičajeno, druženje uz društvene igre po programu "Dostojanstveno starenje", financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sudionici radioniceSudionici radioniceU četvrtak, 4. XI. 2021. godine, održana je online-radionica o razvoju projektnog sažetka u sklopu Poziva za srednje projekte. Ovaj poziv je objavio Fond za aktivno građanstvo, a radionicu su držali Zvijezdana Schulz Vugrin Igor Bajok iz Udruge za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke.

Utorak, 02. 11. 2021.

Oslikavanje platnenih torbi

Platnene torbe raznih dezena i bojaPlatnene torbe raznih dezena i bojaDošao je još jedan utorak, 2. XI. 2021. godine, a s njim i još jedna "Oazina" likovno-kreativna radionica po programu "Dostojanstveno starenje", financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok