MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Novi projekt Oaze, P.G.D.I.-ja te triju baranjskih ženskih udruga
Lokalni projekt koji se provodi u sklopu velikog programa "Izgradnja održivih zajednica u područjima posebne državne skrbi" predstavljen je 24. travnja 2008. u belomanastirskom Društvenom centru. Taj program, osim u Belom Manastiru, provodi se još u devet mjesta, u Negoslavcima, Donjim Kukuruzarima, Hrvatskoj Dubici, Plaškom, Gračacu, Udbini, Karinu, Golubiću te Kistanju.
Oživljavanje tradicije
- Udruga MI iz Splita uz potporu UNHCR-a i financijsku potporu Kraljevine Belgije raspisala je natječaj na koji su se zajednički javili "Oaza" i Projekt građanske demokratske inicijative (P.G.D.I.) te je tako nastao projekt "Baranjski motivi" - kaže u ime "Oaze" voditeljica projekta Vesna Nedić.
U prostorijama Društvenog centra u Belom Manastiru na sastanku je bio i velik broj žena iz triju baranjskih ženskih udruga. Društo "Hrvatska žena" - Baranja Beli Manastir, Srpska organizacija "Praktična žena" te Mađarska katolička žena - Baranja Beli Manastir, zajedno s članicama Mirovne grupa Oaza dogovarali su se kako bi trebao izgledati suvenir s tradicijskim motivima najrasprostranjenijih nacija koje žive na području Baranje. 

Utorak, 29. 04. 2008.

Projekt "Baranjski motivi"

Plakat
Mirovna grupa Oaza u suradnji s udrugom Projekt građanske demokratske inicijative - P.G.D.I. započinje provedbu projekta pod nazivom "Baranjski motivi". Projektom se želi doprinijeti razvoju socijalnog poduzetništva s naglaskom na žensko poduzetništvo na području Grada Belog Manastira te doprinijeti proširenju turističke ponude suvenira u Baranji.
U svrhu ostvarenja tih ciljeva planirane su sljedeće aktivnosti:
- radionice  zlatoveza
- radionice izrade suvenira od različitih materijala

Pozivamo sve nezaposlene žene i žene s malim primanjima iz Belog Manastira i prigradskih naselja da se uključe u navedene aktivnosti. Upis se može izvršiti u uredima "Oaze" i P.G.D.I.-a koji se nalaze u Društvenom centru u Belom Manastiru u Ulici Jozsefa Antala broj 3 u vremenu od 9 do 19 sati ili na brojeve telefona 705-055 i 702-088.
Projekt se provodi od travnja do rujna 2008. godine. Potporu projektu  pružio je UNHCR sredstvima Kraljevine Belgije.
U Velikoj vijećnici belomanastirske zgrade P+8 ("Ljepotica") u četvrtak, 10. IV. 2008. godine, održana je redovita godišnja skupština Udruge osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga" Beli Manastir.
Nakon usvajanja dnevnog reda i izvještaja o radu u prošloj godini, za koju je zaključeno da je bila vrlo uspješna, prešlo se na biranje novo-starog rukovodstva. Za predsjednicu je opet izabrana dr. med. spec. Mirjana Marjanović, pedijatrica u Domu zdravlja Beli Manastir, jer su, kako je rečeno, nakon četiri godine postojanja "Alerge" svi članovi zadovoljni njenim radom i zalaganjem. Za dopredsjednicu je izabrana dr. med. Ibojka Sičajmov, za tajnicu  Zorka Frank, a za rizničarku Danijela Mihaljević. Članovi Upravnog odbora su Ksenija Dimić, Gordana Jakopec, prof. Mirela Kotromanović, Marica Kramarić i Aleksandra Sutarić.
Kao predstavnica Mirovne grupe Oaza, a ujedno i članica "Alerge", godišnjoj skupštini je prisustvovala i Vesna Nedić, koja je izabrana u "Alergin" Nadzorni odbor, uz još dvije članice: Anđu Glas i Margitu Nađ Mihaljević.

Darko Đukić (1968-2008)Darko Đukić (1968-2008)S tugom i nevjericom primili smo vijest da je naš dragi prijatelj i kolega Darko Đukić preminuo 26. III. 2008. godine. Kako? Zašto? Zašto baš on? Pitanja se nameću sama po sebi. Odgovora na njih nema. Ostaje nepodnošljiva bol i tuga u srcu.
Onoga dana kad se ispoljila opaka bolest došao je uobičajeno na posao. Međutim, ipak nije bilo isto kao i svaki drugi dan. Na nagovaranja da pođe kući nije se osvrtao. Otišao je tek pred kraj radnog vremena. Došao je sutradan ponovno, ali bolest je bila jača. Uvidio je i sam da mora poći kući, ali i liječniku. Iako je obećao, k liječniku nije otišao odmah, tek navečer. Ostao je u bolnici. Vrlo brzo sve je krenulo nizbrdo. Čujemo se zadnji put u kasne noćne sate. Sutradan dolaze velike promjene. Svakodnevno se nadamo boljem. Stižu ružne informacije. Tražimo izlaz iz agonije. Izlaza nema. Ne nazire se svjetlost. Prijatelji zovu, nude pomoć. Kažu mi: u dobrim je rukama. Mi tražimo još neke "bolje" liječničke ruke. Kažu, molite se Bogu.
Njegov brat Milan je iznenađen, zabrinut, tužan, pun nevjerice i nade u bolje sutra,  zove. Tražimo mogućnosti zajedno.

U subotu, 5. aprila 2008. godine u Dalju je održan prvi radni sastanak hrvatskih članova prekogranične mreže pružatelja turističkih usluga u okviru projekta "Združimo se", financiranog iz programskog okvira INTERREG Cro-Slo-Hu. Organizator sastanka bila je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, u partnerstvu s mrežom pružatelja turističkih usluga iz mađarskog Južnog Zadunavlja "Gyeregyalog" (mađarski gyere = dođite, gyalog = pješke). Projekt radi na osnaživanju poslovnih veza i suradnje između mađarskih i hrvatskih pružatelja turističkih usluga kako bi se što bolje iskoristili postojeći turistički resursi u mađarskim županijama Šomođ (Somogy), Tolna i Baranja (Baranya) te s područja Baranje (i Slavonije). Sastanak je održan u prostorijama obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) Bakić, Ulica P. Kovčalije Pere 101.
Rođen je 27. decembra 1968. godine u Osijeku kao stariji sin Save i Smilje Đukić. Nakon dvije godine dobio je brata Milana. Godine 1975. krenuo je u Osnovnu školu "Grigor Vitez" u Osijeku, koju je završio 1983. godine. Tada se upisao u osječki EUBOC. Završivši srednju školu stekao je zvanje upravnog tehničara. Mladost je proveo na osječkom "Jugu". Nakon srednje škole zaposlio se u videoklubu gdje je, radeći s ljudima, prije svega s mladima, pokazao sposobnosti za komunikaciju i saradnju. Ratna događanja i ratne migracije dovele su ga do Belog Manastira gdje je nastavio živjeti s roditeljima i bratom.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok