MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 15 Svibnja 2018
Utorak, 15. 05. 2018.

Petlovac u fotoalbumima

Ulica Rade Končara u PetlovcuUlica Rade Končara u PetlovcuPotpisivanje ugovora s Općinom Petlovac o financiranju "Oazinog" projekta "Općina Petlovac u 'Baranjskom leksikonu'" (vidjeti ovdje), koje je obavljeno 15. V. 2018. godine, bilo je prilika da "Oazin" fotoreporter snimi desetak fotografija u centru Petlovca (vidjeti ovdje) te da se prisjetimo i fotoalbuma o Petlovačkom jezeru (vidjeti ovdje) i članka o tom jezeru na ovoj web-stranici (vidjeti ovdje), kao i članka na Wikipediji (vidjeti ovdje), koji je također nastao trudom "Oazinog" aktivista koji se bavi "Baranjskim leksikonom".

Potpisivanje ugovoraPotpisivanje ugovoraU utorak, 15. V. 2018. godine, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić u Općini Petlovac potpisala je ugovor o financiranju projekta "Općina Petlovac u 'Baranjskom leksikonu'". Projekt je prošao na javnom natječaju za sufinanciranje programa i projekata udruga iz područja kulture na području Općine Petlovac.

Cilj projekta je pridonijeti razvoju kulture od interesa za Općinu Petlovac (skupljanjem, obradom i stalnim dopunjavanjem članaka, ilustracija i slika u "Baranjskom leksikonu") i promicati različite kulture, običaje i tradicije. Vrijednost projekta je 1.000 kuna.

Kliknite na plakat za veći formatKliknite na plakat za veći format

U srijedu i četvrtak, 16-17. V. 2018. godine, u Osijeku će se održati Međunarodni festival Umjetnost i žena / Art and Woman, u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

Program

Srijeda, 16. V. 2018.

11:00 – OŠ Franje Krežme – Žaba carevna, predstava, ruska bajka
13.00 – Svečana dvorana AUK – Svečano otvorenje Elektronika Ane Horvat, skladateljski seminar
14:00 – scena ispred ulaza u AUK – Žaba carevna
14:30 – sjenica AUK – Body Percussion, radionica

Utorak, 15. 05. 2018.

Poziv na predstavu "Ručni rad"

Crna komedija u režiji Ivana Lea LemeCrna komedija u režiji Ivana Lea LemeU petak, 18. V. 2018. godine, s početkom u 20 sati, u belomanastirskoj kinodvorani bit će prikazana kazališna predstava, crna komedija, "Ručni rad" osječkog HNK-a. Komediju je napisao Jean-Claude Danaud, osječku predstavu režirao Ivan Leo Lemo, a u njoj glume: Jasna Odorčić (udovica, čudovište), Anita Schmidt (Sophie, glupača) i Ljiljana Krička Mitrović (gđica Petitpas, svetica).

'Alerga u službi zdravlja''Alerga u službi zdravlja'Udruga osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga", u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Belog Manastira, organizira akciju pod imenom "Alerga u službi zdravlja", kojoj je cilj skrenuti pažnju na sve češće zdravstvene tegobe koje se pojavljuju kod velikog broja naših građana. Akcija će se održati u subotu, 19. V. 2018. godine, na belomanastirskom Trgu Slobode od 10 do 12 sati.

Kliknite na plakat za veći formatKliknite na plakat za veći format

U četvrtak, 17. V. 2018. godine, s početkom u 19 sati, Centar za kulturu Grada Belog Manastira u predvorju kinodvorane organizira putopisno predavanje "Od Urala do Kaspijskog mora". Predavanje će održati Mira Pavlica-Stojčević, profesorica iz Zagreba, a ulaz je slobodan.

Sažetak predavanja: Na 3000 km dugoj plovidbi Kamom, Volgom i njihovim pritocima slušaoci će upoznati gradove Perm na obroncima Urala, Čajkovski, nazvan po slavnom skladatelju, Samaru sa Staljinovim bunkerom, stari grad Astrahan, nekoć prijestolnicu Zlatne Horde, prekrasni Saratov, u koji je Katarina Velika naselila Nijemce, Volgograd (bivši Staljingrad) te Kazanj i ostale slikovite gradove u ruskoj Tatarskoj Republici...

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok