Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 29. 06. 2014.

"Oazine" narukvice prijateljstva na biljskom "Eco-festu"

Izrada narukvica prijateljstvaIzrada narukvica prijateljstva(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju poslijepodne, 29. VI. 2014. godine, na Staroj Dravi u Bilju po drugi puta obilježen je Dan rijeke Dunava i to manifestacijom pod nazivom "Eco-fest" u organizaciji Saveza poduzetnika Mađara Hrvatske. Među većim brojem sudionika bila je i Mirovna grupa Oaza sa svojim predstavnicama Anom, Jelenom i Sabinom.

Program "Eco-festa" bio je bogat kulinarskim delicijama i zanimljivim događanjima, kao što su: izložba umjetničkih radova na temu Dunava, popularizacija volonterizma i izviđačkih vještina, kanuing, stari sportovi (povlačenje konopa, ringlanje), izviđačke vještine, koncert tradicionalne indijske glazbe, bubnjarska radionica i koncert, radionica sa slamom, razgledanje pravog nomadskog šatora – mongolske jurte te izrada narukvica prijateljstva.

Ovo posljednje, u provedbi "Oazinih" članica, izazvalo je veliko zanimanje posjetitelja, kako djece, tako i odraslih. Začas se oko voditeljica Ane i Jelena stvorila gužva nestrpljivih znatiželjnika, koji su željeli – prema izlošcima – izraditi svoju unikatnu narukvicu prijateljstva. Poneki i ne jednu, kao na primjer Borna iz Koprivnice, koji je htio izraditi tri-četiri za sve svoje učiteljice, koje su i same bile prisutne i veoma zainteresirane.

I tako su, u to vrelo ljetno popodne, "Oazine" kreativke uspjele zaintrigirati mnoge da im se pridruže i izrade šarene, maštovite narukvice, koje će darovati, razmjenjivati ili zadržati za sebe kao sjećanje na tu veselu radionicu. Na kraju, umorne, ali zadovoljne velikim brojem prijatelja koje su stekle, što se i vidi po potpisnoj listi, "Oazine" predstavnice krenule su kući prije najezde komaraca, koja bi im svakako pokvarila sveopće zadovoljstvo.

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti