MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 16. 06. 2021.

Najava Tjedana jednakosti u Belom Manastiru

Tjedni jednakosti u Belom ManastiruTjedni jednakosti u Belom ManastiruOd četvrtka, 17. VI., do srijede, 30. VI. 2021. godine, u Belom Manastiru održat će se Tjedni jednakosti u organizaciji Centra za mirovne studije, Romske organizacije mladih Hrvatske i Udruge djelovanja u kulturi Arterarij. Suorganizator je Centar za kulturu Grada Belog Manastira.

Tjedni jednakosti u Belom Manastiru započinju u četvrtak, 17. VI. 2021. godine, u 16 sati u centru Belog Manastira kada će Romski resursni centar Darda izvesti performans kojim će prikazati jedan dio romske kulturne baštine želeći na taj način otvoriti prostor za razgovor s građanima, a ujedno ih i pozvati na aktivnosti u okviru Tjedana jednakosti.

Istog dana u 21 sat u amfiteatru Etnološkog centra baranjske baštine bit će prikazana predstava "POGLEDAJME" Romana Nikolića u suradnji s glumcima Severinom Lajtman i Sinišom Senadom Musićem. Zbog epidemioloških mjera mjesta za predstavu su ograničena te je interes za karte potrebno iskazati na e-mail: prijave@cms.hr.

Također, tog četvrtka bit će otvorena audio-vizualna izložba "Jednog dana život će biti lijep" Barbare Matejčić i Ane Opalić koja će se do 30. VI. 2021. godine moći pogledati u izložbenom prostoru Etnološkog centra baranjske baštine.

Beli Manastir jedan je osam gradova u Hrvatskoj u kojem se će održati Tjedni jednakosti s ciljem upozoravanja na posljedice diskriminacije te probuđivanja jednakosti.

Organizatori ističu da će se u prostorima Etnološkog centra baranjske baštine poštivati sve epidemiološke mjere: ograničen broj ljudi u prostoriji, dezinfekcija ruku i nošenje maski.

#ProBudiJednakost

(Izvor teksta i fotografije: cms.hr)

Pročitano 169 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok