Ispiši ovu stranicu
Petak, 06. 07. 2018.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (VI/2018)

Igračke iz donacije Marice KramarićIgračke iz donacije Marice Kramarić"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u sklopu trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U toku šestog mjeseca 2018. godine "Oazinoj" burzi roba je donirana 18 puta, a izdavana 32 puta.

Donacija Marice Kramarić iz RijekeDonacija Marice Kramarić iz RijekeObuća za djecu...Obuća za djecu...... i odjeća za djecu... i odjeća za djecuU toku mjeseca stigle su dvije velike donacije dječje odjeće za bebe. Većina stvari odmah je proslijeđena mladoj mami koja je socijalno ugrožena (hodalica, odjeća i sl.). U većini donacija nalazila se i zimska odjeća i obuća, koja je odvajana i skladištena za sljedeću zimsku sezonu. Najviše je bilo odjeće za bebe, a imajući u vidu da bebe brzo i rastu, takva odjeća najviše je i izdavana.

I ovaj mjesec bilo je robe koja se, zbog zauzimanja ionako skučenog prostora, morala otpisati, a to je roba koja je dugo stajala, a korisnicima nije od koristi (npr. ženski kostimi, ženske svečane košulje, kao i obuća na visoku petu).

Osim iz Belog Manastira i prigradskih naselja, i ovaj mjesec već uobičajeno bilo je korisnike i iz drugih baranjskih naselja (Bolman, Darda, Luč, Popovac). Donatori su bili uglavnom iz Baranje, osim jedne donacije koja je stigla iz Rijeke od "Oazine" višestruke donatorice Marice Kramarić. Četiri puta zaprimljena je roba i od nepoznatih donatora, koji se označavaju kraticom N. N.

Pojedina roba dva puta je oprana u "Oazinoj" praonici te osušena i poslagana u ormare. Vođena je i uobičajena dokumentacija.

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti