Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 08. 08. 2016.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica produžen za tri mjeseca

Program aktivacije žena u lokalnoj zajedniciProgram aktivacije žena u lokalnoj zajedniciOd 1. IV. 2016. godine u "Oazi" rade četiri gerontodomaćice: Mirjana (Mira) Ćosić, Donka Dvornić, Snežana Kapular i Antonija Papak. Tada je odobreno da se zaposle na šest mjeseci kroz javne radove Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) na poslovima radnika/ce za pomoć u kući (opširnije ovdje).

Na web-stranici HZZ-a objavljena je vijest koja će razveseliti i "Oazine" gerontodomaćice i korisnice i korisnike njihovih usluga: "Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava je pokrenulo Program javnih radova za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici 'Zaželi'. Predviđeno trajanje Programa je sa 6 mjeseci produženo na 9 mjeseci, a sukladno tomu za ukupno 2.600 žena, uključenih u Program, je produžen javni rad za 3 mjeseca. Više o tomu možete pročitati ovdje."

Vijest o produžetku toga Programa objavljena je i u "Glasu Slavonije", a u njoj se – između ostaloga – može pročitati i ovo:

"Riječ je o programu kojeg je pokrenulo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava kroz Europski socijalni fond radi pružanja potpore zapošljavanju i pristupu tržištu rada ženama koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Također, tu je i prevencija prerane institucionalizacije osoba s invaliditetom i starijih osoba, poboljšanje kvalitete njihova života te socijalizacija. Podsjetimo, ovim programom spašeno je 60,6 milijuna kuna neiskorištenog novca iz Europskog socijalnog fonda, za financijsko razdoblje 2007. - 2013. Korisnice programa primaju plaću između 2500 i 2600 kuna te trošak stvarnog prijevoza u maksimalnom iznosu do 400 kuna."

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti