Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 13. 10. 2013.

Priprema volonterske akcije "Zdrava jesen Baranje"

Ana Jeličić, Ksenija marjanović i Vesna NedićAna Jeličić, Ksenija marjanović i Vesna NedićU nedjelju, 13. X. 2013. godine, s početkom u 11 sati, održan je treći sastanak (jednog dijela) programskog tima za program "Volontirajmo za zajednicu", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Taj program od 1. VI. 2013. godine provodi Mirovna grupa Oaza u partnerstvu s "Alergom" i s Gradom Belim Manastirom.

Na sastanku su uime "Oaze" bile Vesna Nedić i Ana Jeličić, a uime "Alerge" dr. med. Ksenija Marjanović. Tema sastanka bila je organizacija prve volonterske akcije predviđene programom, koju će provesti "Oaza", "Alerga" i Grad Beli Manastir.

Za tu volontersku akciju pod nazivom "Zdrava jesen Baranje" predviđene su sljedeće aktivnosti:

-          (1) Studenti Medicinskog fakulteta Osijek i liječnice – volonterke na ovom programu organizirano će mjeriti šećer i krvni tlak građanima na Trgu slobode u centru Belog Manastira i davati im savjete o rizicima kojima se izlažu.

-          (2) Predavanje o zdravom načinu života s naglaskom na rizicima za srčane bolesti i šećernu bolest, koje su često na ovim prostorima.

-          (3) Okrugli stol na temu "Kako izbjegavati rizike prema kojima smo skloni – visoki tlak i visoki šećer".

Prva aktivnost ove akcije – mjerenje šećera i tlaka i savjetovanje građana o rizicima kojima se izlažu – planira se za subotu, 19. X. 2013. godine, s početkom u 9 sati na belomanastirskom Trgu slobode.

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti