Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 01. 12. 2014.

Otvorene nove prostorije LVC-a "Zvono" u Belišću

Mira AnićMira Anić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 1. XII. 2014. godine, u Belišću su u staroj gradskoj knjižnici i čitaonici svečano otvorene nove prostorije Lokalnog volonterskog centra (LVC) "Zvono", koji djeluje pri Udruzi djece i mladih s poteškoćama u razvoju "Zvono". Grad Belišće, kao partner u projektu, ustupio je za potrebe projekta prostor na korištenje, a on će omogućiti svima da lako dođu do informacija i kvalitetne podrške kod volontiranja i uključivanja volontera u svoje organizacije.

Organizacijama civilnog društva omogućit će se lakša dostupnost informacijama, edukacijskim programima za volontiranje i drugim sadržajima koji će se organizirati u tom prostoru, poput izložbi, prezentacija, okruglih stolova, tribina i drugog. Na otvaranju su iz Baranje bile Vesna Nedić ("Oaza") i Jasna Petrović (Udruženje "Baranja").

Gosti na otvaranju LVC-a 'Zvono'Gosti na otvaranju LVC-a 'Zvono'Goste je pozdravila Mira Anić, predsjednica "Zvona", koja je ukratko predstavila rad svoje udruge, a voditeljica projekta "Volunteer New Deal" Nada Velte predstavila je projekt i aktivnosti koje su do sada provedene te aktivnosti koje se planiraju provesti. Voditeljica projekta "Zrno 2", koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, Sanja Kurdija, predstavila je rad Lokalnog volonterskog centra "Zvono" te projekt Klub za mlade "Garaža", koji također financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Nove prostore otvorio je zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.

Projekt "Volunteer New Deal" sufinanciraju EU iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala te Ured Vlade RH za udruge. Vrijednost projekta je 120.371,38 eura. EU ga sufinancira iznosom od 101.966,60 eura, dok Ured za udruge sudjeluje u iznosu od 7.128,19 eura.

(Izvor: Lidija Aničić, "Glas Slavonije";
vidjeti još Valpovstina.info i Belisce.net)

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti