Sudjelovali su zainteresirani učenici sve tri belomanastirske srednje školeSudjelovali su zainteresirani učenici sve tri belomanastirske srednje školeU srijedu, 22.3.2023. godine, po "Oazinom" projektu "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje", održana je edukacija pod nazivom "Biti volonter".

Edukaciji, koju je držala Iva Vrebac iz Crvenog križa Osijek, prisustvovalo je ukupno 12  učenika Gimnazije Beli Manastir te Prve i Druge srednje školi Beli Manastir. Prema edukatorici, trosatna interaktivna radionica je protekla dobro, u vedrom raspoloženju i velikom interesovanju od strane prisutnih učenika, što potvrđuju i fotografije snimljene od strane "Oazine" aktivistice Dragane Brnjevarac.

 DKolektiv - organizacija za društveni razvoj iz Osijeka poziva volontere i organizatore volontiranja na sudjelovanje u ispitivanju javnog mnijenja, o promociji i vidljivosti volontiranja u našem društvu:

Upitnici su anonimni. Za njihovo popunjavanje potrebno je maksimalno deset minuta po upitniku, a moguće ih je popuniti do kraja ožujka 2023.

Ispred OVC sudjelovale su Ana Jeličić i Sandra KušenićIspred OVC sudjelovale su Ana Jeličić i Sandra KušenićU utorak, 28.2.2023. godine, u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, u vremenu od 10 do 12 sati, putem platforme Zoom, održan je webinar o Standardima kvalitete za volonterske centre (SKVC).

Webinar je bio namijenjen organizacijama kojima ove godine istječe oznaka kvalitete, kao i onim organizacijama koje se tek planiraju prvi put prijaviti za proceduru certifikacije.

Majice su spremne za volontereMajice su spremne za volonterePromotivni materijali, majice, kišobrani, kemijske olovke, rokovnici i još svašta nešto, sastavni su dio svakog projekta i programa. Za svakog donatora bitno je da projekti i programi koje oni financiraju budu što vidljiviji u javnom prostoru.

U četvrtak, 23.2.2023. godine, voditeljica "Oazinog" projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" Vesna Nedić u Osijeku je pokupila gotove promotivne materijale, odnosno u ovom konkretnom slučaju majice.

Radni sastanak uz doručakRadni sastanak uz doručakDugogodišnji suradnici, partneri, korisnici i simpatizeri Mirovne grupe Oaza znaju kako je Neno Radić bio dugogodišnji "Oazin" zaposlenik. Kada je otvorio svoj obrt, suradnja se nastavila dalje.

Web-stranicu na kojoj čitate ove retke održava upravo Neno, kao i "Oazinu" glavnu web-stranicu. On se brine o arhiviranju članaka, redovnim backup-ima i još raznoraznim tehničkim stvarima.

Volontiranje u parkovima prirode diljem HrvatskeVolontiranje u parkovima prirode diljem HrvatskeVolonteri volontiraju kako bi svoju zajednicu učinili boljim mjestom. Kako bi nekome ili nečemu pomogli. Volonterske akcije u kojima sudjeluju često biraju prema svojim vrijednostima i uvjerenjima, ali i vlastitim interesima.

Volonteri koji vole prirodu, boravljenje u njoj, okoliš, ekologiju, koji se žele pobrinuti o očuvanju prirode, na jednom mjestu mogu pronaći sve otvorene volonterske pozicije vezane baš uz sve to što vole.

Ispred OVC sudjelovala je Ana JeličićIspred OVC sudjelovala je Ana JeličićU utorak, 31.1.2023. godine, u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, u vremenu od 10 do 11:30 sati, održan je online, putem platforme Zoom, sastanak lokalnih volonterskih centara.

Sastanak, kojemu su prisustvovala 24 predstavnika, među kojima i Ana Jeličić, voditeljica "Oazinog" volonterskog centra, otvorila je i vodila Jelena Kamenko Mayer.

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krviDruga ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krviGradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir obavještava kako će se još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi održati u četvrtak, 2.2.2023. godine.

Akcija će se održati od 11 do 16 sati, u prostorijama Crvenog križa Beli Manastir, na adresi Vladimira Nazora 28a.

Prikupljanje anketnih upitnika u Drugoj srednjoj školi Beli ManastirPrikupljanje anketnih upitnika u Drugoj srednjoj školi Beli ManastirS utorkom, 17.1.2023. godine, i posjetom Prvoj srednjoj školi Beli Manastir, prikupljeni su svi popunjeni anketni upitnici na temu volontiranja. Učenici sve tri belomanastirske srednje škole, uz Prvu srednju školu to su još Gimnazija Beli Manastir i Druga srednja škola Beli Manastir, popunili su anonimne anketne upitnike u kojima ih se pitalo koliko su upoznati s volontiranjem i svime onime vezanim uz njega.

Traže se volonteriTraže se volonteriMuzej likovnih umjetnosti iz Osijeka podijelio je na svojoj Facebook-stranici objavu DKolektiva – organizacije za društveni razvoj iz koje je vidljivo kako su im potrebni volonteri za predstojeću Noć muzeja koja će se održati u petak, 27.1.2023. godine.

 Aktivistička grupa Zelene akcije predstavila je svoju "Aktivističku kuharicu – priručnik za klimatski aktivizam". Ovaj priručnih obuhvaća 30-godišnje iskustvo Zelene akcije u planiranju i izvedbi aktivističkih praksi, kao i osnivanju i vođenju lokalnih aktivističkih grupa.