Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 20. 04. 2017.

Besplatna pravna pomoć u "Oazi"

Pravnica Natalija Havelka i volonterka Petra Egić (u sredini i desno)Pravnica Natalija Havelka i volonterka Petra Egić (u sredini i desno)I dalje se nastavlja – u sklopu projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji" – pružanje besplatne pravne pomoć u prostorijama Mirovne grupe Oaza u belomanastirskom Društvenom centru, J. Antala 3, svake srijede od 9 do 12 sati. Partner na projektu je osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, čija pravnica Natalija Havelka i pruža tu pravnu pomoć.

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Besplatna pravna pomoć pruža se i u Dardi, u prostorijama Crvenog križa Darda, Sv. Ivana Krstitelja 116, istog dana kad i u Belom Manastiru, u vremenu od 12 do 14 sati, te svakodnevno u Centru za mir, Osijek, Trg A. Šenoe 1, tel. 031/206-886.

Pored navedenoga, pružanje informacija i savjeta Centar osigurava i putem telefona 031/206-887 i e-maila: centar-za-mir@centar-za-mir.hr ili natalija@centar-za-mir.hr.

Pravnica Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek u mjesecu ožujka 2017. godine 20 puta pružila je besplatnu pravnu pomoć zajedno s volonterkom Petrom Egić u Osijeku, Belom Manastiru i Dardi u gore spomenutim prostorijama.

Pravna pomoć pružena je za ukupno 12 korisnika / korisnica starijih od 60 godina s područja Baranje. Od navedenog broja šest je muških i šest ženskih osoba. Korisnika / korisnica u dobi od 60 do 70 godina bilo je ukupno 11, dok je jedna korisnica bila starija od 80 godina. Radna struktura korisnika / korisnica bila je ovakva: 3 nezaposlene osobe, 6 umirovljenika i 3 korisnika socijalne skrbi / zajamčene minimalne naknade.

Pružena su ukupno 3 pravna savjeta, 6 općih pravnih informacija i napisana 3 podneska.

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti