Ekološko zbrinjavanje granja nakon rezanja boraEkološko zbrinjavanje granja nakon rezanja boraU travnju 2021. godine u sklopu inkluzivnog volontiranja, koje se odvija u sklopu "Oazinog" programa "Volontiraj i ti", pet "Oazinih" volontera provelo je 12 različitih akcija kod svojih starijih susjeda i poznanika.

Ana Jeličić sastanke obavlja preko telefonaAna Jeličić sastanke obavlja preko telefonaProšlo je gotovo četiri mjeseca od početka provođenja "Oazinog" programa "Volontiraj i ti" financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Ovaj program provodi se u partnerstvu s Općinom Popovac, Općinom Jagodnjak, Centrom za socijalnu skrb i Osnovnom školom "Dr. Franjo Tuđman" Beli Manastir.

Udruga za razvoj zajednice "Kreaktiva"Udruga za razvoj zajednice "Kreaktiva"Uoči Dana planeta Zemlje, koji se svake godine obilježava 22.4., potičemo vas da napravite nešto dobro za naš zajednički dom – Zemlju. Bilo sami bilo da okupite obitelj, prijatelje i poznanike očistite od smeća svoju ulicu, ili pokosite onaj korov tamo gdje korova ne bi trebao biti, ili napravite bilo što drugo zbog čega će život na Zemlji biti bar malo bolji. Jer sve se računa, koliko god mi nekad mislili da je "malo". A i proljeće je, iako se vremenska prognoza ne ponaša u skladu s tim, a proljeće je baš nekako za razne "čistilačke" akcije.

"Ništa bez malo "divana"Ništa bez malo "divana"Oazin" program "Volontiraj i ti", financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, provodi se već tri mjeseca, od 1.1.2021. godine. U ta tri mjeseca, prema predviđenom akcijskom planu, provedene su razne aktivnosti.

Jedna od tih aktivnosti je i inkluzivno volontiranje, odnosno pomaganje starijim osobama sa svrhom poboljšanja kvalitete života. Tijekom prvog tromjesečja 2021. godine bilo je 17 takvih volonterskih akcija koje su provele tri "Oazina" volontera.

Sretan Uskrs!Sretan Uskrs!

Množenje i dijeljenje učilo se kroz igruMnoženje i dijeljenje učilo se kroz igruKako smo najavili na "Oazinoj" web-stranici, od ponedjeljka, 1.3.2021. godine, počele su besplatne instrukcije iz matematike za učenike osnovnih škola koji dolaze iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji.

U trećem mjesecu instrukcije je pohađalo petero učenika osnovne škole te je održano 24 sata instrukcija. Instrukcije drži "Oazina" zaposlenica Sandra Kušenić u sklopu dvogodišnjeg programa "Volontiraj i ti" financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Program "Volontiraj i ti" provodi se u partnerstvu s Općinom Popovac, Općinom Jagodnjak, Centrom za socijalnu skrb i Osnovnom školom "Dr. Franjo Tuđman" u Belom Manastiru.

Katarina ankete vrlo sistematski obrađujeKatarina ankete vrlo sistematski obrađujeNakon statističke obrade anketiranja belomanastirskih maturanata o čemu smo pisali ovdje, došlo je vrijeme za statističku obradu anketiranja učenika preostalih razrada, a prvo učenika od prvog do trećeg razreda Gimnazije Beli Manastir.

Budući da "Oazine" zaposlenice rade od kuće, gospođa od terena Ana Jeličić, u dogovoru s pedagoginjom Gimnazije Beli Manastir Ninom Savić, ankete je pokupila i proslijedila ih najmlađoj članici "Oazinog" tima Katarini Gaćini koje ih je unijela u Excel-tablicu koju je napravila maherica od Excela Vesna Nedić.

Mladi volonteri Crvenog križaMladi volonteri Crvenog križaPovodom Međunarodnog dana borbe protiv rasizma, koji se obilježava 21. ožujka, u Belom Manastiru održana je radionica u kojoj su sudjelovali mladi volonteri Crvenog križa Darda i Gradskog društva CK Beli Manastir. Na radionici su naučili razliku između predrasuda, stereotipa i diskriminacije te kako smanjiti predrasude.

U izradi sudjelovalo 21 volonterskih centaraU izradi sudjelovalo 21 volonterskih centaraIz Hrvatskog centra za razvoj volonterstva obavještavaju da je izrađen izvještaj o radu volonterskih centara u 2020. godini.

U izradi je sudjelovao 21 lokalni ili regionalni volonterski centar od kojih je jedan i "Oazin" volonterski centar kao jedan od lokalnih. Izvještaj ima 62 stranice i sadrži rezultate za svaki pojedinačni volonterski centar koji je u izradi sudjelovao.

Osmi mart - Međunarodni dan ženaOsmi mart - Međunarodni dan žena

Europska prijestolnica kulture 2023.Europska prijestolnica kulture 2023.Centar za europsko volontiranje (engleski Centre for European Volunteering ili skraćeno CEV) objavio je poziv za prijavu kandidata za Europsku prijestolnicu volontiranja 2023.

Rok za prijavu je 7.6.2021. godine.

Svi detalji vezani za prijavu mogu se vidjeti na web-stranici CEV-a.

U sklopu ovog poziva napravljen je i video koji se može vidjeti ovdje te letak koji se može vidjeti ovdje.