Mirjana i LjuboMirjana i LjuboU utorak, 20.7.2021. godine, održano je "Oazino" druženje pod nazivom "Starije za starije" u sklopu programa "Volontiraj i ti", financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijale politike.

Spomenutog dana volonter Ljubo i "Oazina" zaposlenica Ana, u prijepodnevnim satima, posjetili su Mirjanu u Branjinom Vrhu, bivšu korisnicu "Oazinih" besplatnih toplih obroka.

Aktivnosti OVC-a u Volonterskom vjesnikuAktivnosti OVC-a u Volonterskom vjesnikuHrvatski centar za razvoj volonterstva izdao je Volonterski vjesnik koji sadrži volonterske novosti, odnosno volonterske akcije različitih udruga i/ili volonterskih centara

U ovom Vjesniku izašao je i člančić o aktivnostima "Oazinog" volonterskog centra.

13. sjednica Odbora za obitelj, mlade i sport13. sjednica Odbora za obitelj, mlade i sportU petak, 9.7.2021. godine, u Hrvatskom saboru održana je 13. sjednica Odbora za obitelj, mlade i sport. Prva točka dnevnog reda Sjednice bila je konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o volonterstvu.

Između ostalog bilo je govora i o većem vrednovanju volontiranja mladih što bi značilo i prioritet kod upisa u školu te na fakultet, ali i kod zapošljavanja. Naglašeno je kako je to već dugi niz godina praksa u razvijenim zemljama.

Aktivnosti umrežavanja za korisnike programa ESSAktivnosti umrežavanja za korisnike programa ESSZa potencijalne i postojeće korisnike programa Europske snage solidarnosti (ESS) dostupne su brojne besplatne edukacije (treninzi, seminari, studijski posjeti i slično) u zemlji, u inozemstvu i online. Takve edukacije zajednički se nazivaju aktivnosti umrežavanja (Networking activities – NET).

Brojne su koristi ovih StandardaBrojne su koristi ovih StandardaStandardi kvalitete namijenjeni su svim organizatorima volontiranja koji žele razvijati kvalitetne volonterske programe. Glavni cilj Standarda je upravo to: osigurati kvalitetne volonterske programe s ciljem unaprjeđenja volontiranja.

"Volonteka""Volonteka"Volonterski centar Zagreb u suradnji s Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva izradio je e-platformu "Volonteka".

Konferenciji je prisustvovalo 300-tinjak sudionikaKonferenciji je prisustvovalo 300-tinjak sudionikaU petak, 2.7.2021. godine, od 10 do 12 sati, u organizaciji Volonterskog centra Zagreb održana je online Nacionalna konferencija o školskom volontiranju u sklopu projekta "Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj", koji se provodi kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje uz sufinanciranje Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske koji je predstavljala ravnateljica Helena Beus.

65. sjednica Vlade RH65. sjednica Vlade RHU četvrtak, 1.7.2021. godine, održana je 65. sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je prihvaćen Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o volonterstvu.

"Oazinom" volonterskom centru, kao i drugim volonterskim centrima, od velikog je značaja za razvoj volonterstva prihvaćanje ovog Nacrta.

Ispred OVC-a sudjelovala je Ana JeličićIspred OVC-a sudjelovala je Ana Jeličić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 1.7.2021. godine, od 11 do 12:30 sati, na inicijativu Hrvatskog centra za razvoj volonterstva održan je online sastanak volonterskih centara na temu "Hrvatska volontira 2021".

Sastanak je održan putem platforme Zoom, a vodile su ga Marta Hauser, Mirna Šostarko i Tanja Tešija. Prisustvovalo je dvadesetak predstavnika različitih volonterskih centara iz cijele Hrvatske među kojima je bila i voditeljica "Oazinog" volonterskog centra Ana Jeličić.

U sklopu inkluzivnog volontiranja...U sklopu inkluzivnog volontiranja...U mjesecu lipnju 2021. godine u inkluzivnom volontiranju, koje se odvija u sklopu programa "Volontiraj i ti", učestovala su dva volontera: Ljubo i Jovan.

'Oaza' na Sajmu udruga Baranje 2021.'Oaza' na Sajmu udruga Baranje 2021.(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U subotu, 26.6.2021. godine, od 10 do 13 sati, na Trgu slobode u Belom Manastiru održan je Sajam udruga Baranje 2021. Tu manifestaciju već petnaesti put organizira Mirovna grupa Oaza. Cilj Sajma pokazati je koje sve udruge postoje u Baranji, čime se bave, koje su im aktivnosti i tko su njihovi članovi. Ovogodišnji Sajam organiziran je uz financijsku potporu Grada Belog Manastira, Osječko-baranjske županije i Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike (program "Volontiraj i ti").