MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Sadržaj izdvojen po datumu: Subota, 02 Veljače 2019

Topli obrokTopli obrokProtekao je i prvi mjesec 2019. godine, a "Oazina" dostava besplatnih toplih obroka našim potrebitim sugrađanima nastavljena je i to zahvaljujući Gradu Belom Manastiru i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji je financiraju. Tu socijalnu uslugu primalo je 29 korisnika – osoba starije životne dobi s područja Grada Belog Manastira, uglavnom bolesnih, nesposobnih za rad, kao i korisnika socijalne pomoći, kojima je ta vrsta pomoć od velike koristi.

Subota, 02. 02. 2019.

Svjetski dan vlažnih staništa

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Svjetski dan vlažnih staništa obilježava se 2. veljače, na dan kada je 1971. godine u iranskom gradu Ramsaru usvojena konvencija o očuvanju vlažnih staništa. Kopački rit uvršten je na listu svjetski značajnih vlažnih staništa 1993. godine, a na listi se u Hrvatskoj još nalaze PP Lonjsko polje, PP Vransko jezero, delta Neretve i ribnjaci Crna mlaka.

Vlažna staništa su ključna za ublažavanje klimatskih promjena, što je i tema ovogodišnjeg obilježavanja. Ona utječu povoljno na ublažavanje klimatskih promjena na više načina. Močvare prirodno apsorbiraju i skladište ugljični dioksid CO2 (dok ga isušene močvare otpuštaju), što je osobito važno kada se zna da je nivo CO2 u našoj atmosferi narastao za 40% u odnosu na predindustrijsko vrijeme.

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok