MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Edukacije

Članice Udruge žena 'Sretne i spretne' iz JagodnjakaČlanice Udruge žena 'Sretne i spretne' iz Jagodnjaka(Fotoalbumi se mogu vidjeti FB-ovdje i FB-ovdje)

Zbog epidemioloških mjera koje ograničavaju javna okupljanja, tradicionalna jagodnjačka manifestacija "Baranjska už'na" u organizaciji Udruge žena "Sretne i spretne" ove godine bila je zatvorenog tipa i uz ograničen broj gostiju, a prošle, 2020. godine iz istih razloga nije je ni bilo. Održana je u subotu, 25. IX. 2021, u nedavno izgrađenom Društveno-vatrogasnom domu u Jagodnjaku. Takva situacija, međutim, nije spriječila vrijedne Jagodnjačanke da se predstave brojnim jelima i kolačima pripremljenim po receptima njihovih baka.

Javna akcija na Trgu Slobode u OsijekuJavna akcija na Trgu Slobode u Osijeku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 25. IX. 2021. godine, s početkom u 12 sati, na osječkom Trgu Slobode okupile su se predstavnice Udruge žena "Izvor" iz Tenje (pod vodstvom Nikoline Zec), Mirovne grupe Oaza iz Belog Manastira (koju je predstavljala Vesna Nedić) i Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek (Natalija Havelka) da bi se pridružile javnoj akciji "Solidarne sa ženama iz Afganistana" te dale podršku i izrazile solidarnost s Afganistankama kojima talibanski režim uskraćuje sva prava. Pritom su javno pročitale potresne iskaze nekoliko Afganistanki o tome što doživljavaju nakon nasilne promjene vlasti.

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok