MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 04. 04. 2011.

Slamnati zečevi u Sigetvaru

 

Sigetvar
Slamnate skulpture na ulazu u Sigetvar

Putnik koji je posljednjih godina češće i više putovao kroz Mađarsku mogao je u najmanje tri različita i prilično udaljena mjesta vidjeti velike skulpture napravljene od bala slame. Administrator "Oazinih" internetskih stranica prvo je takve skulpture vidio u ljeto 2009. godine na ulazu u selo Mesztegnyő (čitaj: Mestegnje), koje se nalazi na cesti broj 68 u kotaru Marcali, a između zapadnog dijela Balatona i Kapošvara. Radilo se o po dvije ogromne skulpture muškarca i žene na ulazu i izlazu iz sela, napravljene od po tri velike bale slame.

 

U ljeto 2010. godine skulpturu sunca, izrađenu također od tri bale slame, vidio je i na ulazu iz pravca Haršanja u Beremend, mađarsko selo odmah nakon što se prijeđe granica kod Baranjskog Petrovog Sela.

A ove godine, putujući 4. IV. od Belog Manastira do Alsópáhoka, na ulazu u Sigetvar iz pravca Pečuja, a kod skretanja za Kapošvar, vidio je još dvije skulpture napravljene od po tri bale slame, koje predstavljaju zeca i zečicu i koje su reklama za "Húsvéti vásár" (Uskršnji vašar), koji se održava "április 15-16" (tj. 15. i 16. aprila 2011. godine). Još uvijek nije kasno da se radoznali turisti zapute u Sigetvar, vide slamnate zečeve i posjete Uskršnji vašar.

Sigetvar
Zec i zečica pozivaju vas na Uskršnji vašar u Sigetvaru

 

Pročitano 2422 puta
Prethodni i sljedeći članak: « Aktivnosti DKZ "Oazica" Izlet na Balaton »
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok