MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 29. 10. 2010.

"Oaza" u emisiji "Informacija na dohvat ruke"

Radio Baranja

Belomanastirski Radio Baranja odnedavno svakog petka u 10:05 emitira emisiju "Informacija na dohvat ruke" u kojoj novinari toga radija traže odgovore na pitanja slušatelja. U petak, 29. X. 2010. godine, bilo je govora i o radu Mirovne grupe Oaza jer je na e-mail Radija Baranja pristiglo pitanje jedne slušateljice koju je zanimalo čime se bavi Mirovna grupa Oaza i kako se može uključiti u njezin rad. Odgovor na to pitanje dala je jedna od, kako reče radijski voditelj, čelnica "Oaze" gospođa Nedić:

"Oaza ima pet područja programskih djelovanja. To su edukativni, socijalni i ekološki programi te neprofitno poduzetništvo i volonterski centar. Kroz ta područja djelovanja imamo razne edukacije, radionice, okrugle stolove, tribine i tako dalje. U okviru edukativnog programa upravo popisujemo osobe zainteresirane za tečaj engleskog jezika sva tri stupnja te za informatičku obuku. Naš internet-klub otvoren je svaki radni dan od 9 do 19 sati.

Kroz socijalni program pomažemo starim i nemoćnim osobama s područja Grada Belog Manastira. Trenutno imamo dvije obučene gerontodomaćice koje obilaze te osobe. U okviru neprofitnog poduzetništva imamo kreativne radionice za žene, koje se održavaju svaki ponedjeljak i utorak od 18 do 21 sat. Na tim se radionicama oslikavaju razni predmeti: šalovi, torbe, marame…, slika se na staklu ili porculanu, veze se, bavi se zlatovezom… Razvijamo program izrade baranjskih suvenira.

Kroz edukativni program održavamo i radionice za djecu svakog petka od 18 do 20 sati. Neke od tih dječjih radionica su  kreativne, a neke usmjerene protiv nasilja među djecom i protiv ovisnosti.

Kako se uključiti u rad "Oaze"? Svaka zainteresirana osoba može doći na bilo koju našu radionicu ili edukaciju. Prethodno nas može posjetiti u belomanastirskom Društvenom centru u Ulici Jožefa Antala 3 ili nam se može javiti na telefon 705-055. Radimo svakog radnog dana od 9 do 19 sati."

Pročitano 833 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok