MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 02. 06. 2023.

Dani otvorenih vrata Društva OIT Osijek

Djeca su na ovim Danima otvorenih vrata pravo uživalaDjeca su na ovim Danima otvorenih vrata pravo uživala(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 2.6.2023. godine, u Društvenom centru, od 16 sati, održani su Dani otvorenih vrata Društva za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Osijek, u sklopu europskog projekta "S Tehnologijom i Edukacijom Možemo sve" s ciljem populariziranja STEM područja među općom populacijom.

Program je otpočeo registracijom sudionika i uvodnom riječju tajnice Udruge Danijele Milosavljević, a poslije nje je govorio mag. ing. Miodrag Nelović, koordinator u ESF-ovom projektu "S Tehnologijom i Edukacijom Možemo sve". Prisustvovali su i OIT-ovi volonteri Ivan Janković i Lara Rašić.

Prvo je, kroz kratak film, predstavljena sama Udruga i njen rad te poludnevni boravak za odrasle s intelektualnim teškoćama. U njemu je prezentirana i suvremena "pametna tehnologija", kao što je pametna ploča, interaktivni zaslon, pametni stol te njihove mogućnosti i primjena u aktivnosti udruga, kao i u radu s korisničkim skupinama.

Nakon toga je uslijedio dio kojem su se djeca najviše veselila, a to je prezentacija robota i razne mogućnosti za njihovo programiranje, upoznavanje s virtualnom stvarnošću preko VR-naočala, volana za kompjuter, gdje su djeca imala priliku isprobati vozačke sposobnosti simulacijom vožnje automobilom, te upravljanje dronom.

Nakon što su se svi zainteresirani oprobali u onome što im je bilo najzanimljivije, a to su svakako bile VR-naočale u kojima nisu uživala samo djeca, Dani otvorenih vrata završeni su uz osvježenje i neformalno druženje.

U ekipi koja je sudjelovala bili su Sven, Leon, Vanja, Ognjen i Relja koji su dobili i Potvrde za sudjelovanje, "Oazin" volonter Ozren te ''Oazine'' zaposlenice Sandra, Ana i Dragana.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok