MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 24. 04. 2023.

Konzultacijska radionica Care4Trauma

Ispred "Oaze" sudjelovala je Dragana BrnjevaracIspred "Oaze" sudjelovala je Dragana BrnjevaracU ponedjeljak, 24.4.2023. godine, Autonomna ženska kuća Zagreb je organizirala konzultacijsku radionicu o primjeni sustava pomoći i podrške temeljenog na traumi – Care4Trauma. Počela je u 10 sati, a održala se preko platforme Zoom.

Radionicu je održala voditeljica istraživanja Valentina Andrašek.

Temelj za radionicu je bilo izvješće u kojem su, u sklopu projekta, istražene politike i prakse koje provode pojedine institucije i organizacije. Cilj radionice je bio sudjelovanje prisutnih u izradi preporuka vezanih uz primjenu pristupa Trauma Informed Care (TIC), a koje se odnose na primjenu pružanja podrške ženama koje su preživjele nasilje koji se temelji na traumi, uzimajući u obzir činjenicu da žene imaju traumu zbog preživljenog nasilja.

Ispred "Oaze" sudjelovala je Dragana Brnjevarac zajedno s predstavnicama udruga AWHZ-a, HERA-e, SOS-a Rijeke i Virovitice, Delfina iz Pakraca i Centra Rosa, kao i predstavnicama drugih udruga koje se nisu predstavile.

Radionica je organizirana u sklopu EU projekta Care4Trauma koji se provodi u pet zemalja (Hrvatska, Italija, Grčka, Estonija i Španjolska) i u kojem Autonomna ženska kuća Zagreb sudjeluje kao jedna od organizacija partnerica.

Prethodni i sljedeći članak: « Poziv na fokus-grupu Radni sastanak udruga »
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok