Ispiši ovu stranicu
Utorak, 04. 04. 2023.

Održana fokus-grupa u sklopu projekta ACF-a

Fokus-grupa se održala u Gimnaziji Beli ManastirFokus-grupa se održala u Gimnaziji Beli Manastir(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 4.4.2023. godine, od 9 sati, održana je fokus-grupa gdje su predstavnici srednjih škola i nevladinih organizacija s područja Baranje podijelili svoja iskustva i spoznaje o provedbi volonterskih programa u svojim organizacijama.

Fokus-grupa je organizirana u sklopu projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje".

Na njoj su sudjelovali pedagoginja Gimnazije Nina Savić, knjižničarka Gimnazije Kristina Vinojčić Tota, izvršniji direktor Udruženja "Baranja" Milorad Nenadović, pedagoginja Druge srednje škole Marija Šimunek, pedagog Prve srednje škole Zvonimir Janković, ravnatelj Crvenog križa Beli Manastir Damir Mendler, zapovjednik DVD-a Josip Molnar i predstavnice "Oaze" Dragana Brnjevarac, Sandra Kušenić i Vesna Nedić.

Ispitivanjem stavova izravno uključenih navedenih aktera doprinijelo je boljem pregledu kako srednje škole i nevladine organizacije provode volonterske programe i da li ih uopće i provode.

Dr. sc. Silvija Ručević, dipl. psihologinja, redovna profesorica na Filozofskom fakultetu u Osijeku, vodila je prisutne kroz taj proces i kasnije će napraviti analizu istog.

Cilj organiziranja fokus-grupe, kao i kasnija organizacija okruglog stola na temu "Kako zainteresirati i poticati učenike i građane na volontiranje", pomoć je pri kreiranju volonterskih programa koji će biti predloženi za uvrštenje u kurikulume srednjih škola Baranje.

* * *

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizens fund Croatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, a suradnici Prva i Druga srednja škola Beli Manastir. Voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Najnovije vijesti Administrator

Vezane vijesti