MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 11. 03. 2022.

Zabavni petak uz društvene igre

Društvene igre, osim što su strašno zabavne, dobre su za razvijanje moždanih vijugaDruštvene igre, osim što su strašno zabavne, dobre su za razvijanje moždanih vijuga(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Ovaj petak, 11.3.2022. godine, na "Oazinoj" dječjoj zabavnoj radionici, djeca su se družila uz društvene igre. Za razliku od nekoliko prijašnjih radionica, gdje je vladala radišna atmosfera puna kreative, crtanja, lijepljenja, izrezivanja, sastavljanja, oblikovanja, ovaj petak djeca su, prije svojih fizičkih treninga (karatea i nogometa), razvijali svoje mentalne vještine uz društvene igre.

Pomoću raznih društvenih igara mogu se, vrlo neprimjetno, razvijati sposobnosti pažnje, pamćenja i opažanja. Igra "Memory", u kojoj je potrebno zapamtiti kartice na kojima su isti motivi i spariti ih, pozitivno utječu na vježbanje sposobnosti pamćenja, a svoju snagu u toj igri odmjerili su Vanja i Franka.

Šah uglavnom djecu ne zanima i vrlo im je dosadan, ali to nije slučaj s Ognjenom i Iris Aurorom. Oni su se "udubili" u partiju šaha i tako razvijali samostalno razmišljanje, planiranje te strpljivost. Dorotea i Dario su "mozgali" "Sudoku", igru koja, na izvrstan način, razvija logičke sposobnosti. Relja se zaokupio elektronskom edukativnom igrom "Grad, država" sa svjetlosnim i zvučnim efektima koji su mu posebno bili zanimljivi.

Poslije kratke pauze uz sok i grickalice, djeca su se rotirala u igrama te su svi stigli odigrati sve što su htjeli. Bilo je vremena i za "Jengu", igru slaganja i izvlačenja drvenih blokova.

Dječje zabavne radionice, s kojih se često djeci ne ide kući, održavaju se svakog petka od 17 do 19 sati uz voditeljice Sandru Kušenić i Draganu Brnjevarac.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok