MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 18. 02. 2022.

Zabavni petak u "Oazi"

Djeca se na radionicama dobro zabaveDjeca se na radionicama dobro zabave(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 18.2.2022. godine, kao i mnoge petke do sada, s početkom u 17 sati, održana je "Oazina" dječja zabavna radionica. Ovoga puta djeca su dobila zadatak izraditi svijećnjake od glinamola.

Osim osnovnog materijala, glinamola, djeca su dobila razna pomagala koja su im mogla olakšati posao. Bilo je tu raznih plastičnih alatki za oblikovanje, sprejeva koji su poslužili kao modla. Umjesto valjaka, odnosno, kako bi to domaćice rekle, "oklagija", poslužili su kartonski valjci koji ostanu od potrošene aluminijske folije. Daščice na kojima se radilo su od laminata, što je ostalo od nekih prijašnjih radionica. To je ujedno i primjer kako mnoge stvari koje su za otpad mogu imati vrlo korisnu namjenu.

Posao nije bio lagan. Trebalo je prvo umijesiti glinamol, što nije bilo uspješno s bijelim jer se malo osušio, pa su svi morali raditi s onim boje terakote što je, opet, uzrokovalo znatno prljanje ruku, ali sve se, na kraju, dalo oprati.

Na ovotjednoj radionici radilo se s glinamolomNa ovotjednoj radionici radilo se s glinamolomKako nije svima pošla za rukom izrada svijećnjaka, mogli su napraviti i nešto po vlastitom izboru. Tako je nastala gljiva, privjesci za nakit, sladoled i još neki prehrambeni proizvodi koje možda mi ne vidimo kao takve, ali bitno je što umjetnici kažu. Djeca uglavnom vole raditi ovakve zadatke. Kad im nešto ne ide, tu je voditeljica radionice da im pomogne. Rezultat radionice su zanimljivi oblici koji se suše, a tek nakon sušenja vidjet će se koliko je zadatak uspješno obavljen.

Kao i svaki put, djeca su se dobro zabavila. Na radionici ih je bilo osmero i to Antonio, Dario, Dorotea, Franka, Ognjen, Rebeka, Relja i Vanja. Radionicu je vodila Sandra.

Zainteresiranu djecu pozivamo da nam se pridruže u "Oazi", na zabavnim radionicama, svakog petka od 17 sati.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok