MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 06. 05. 2021.

Snimanje emisije o "Dostojanstvenom starenju"

Veselinka KastratovićVeselinka KastratovićU četvrtak, 6. V. 2020. godine, novinarka Stana Nemet s Radija Banska kosa snimila je telefonskim putem razgovore o aktivnostima "Oazinog" programa "Dostojanstveno starenje" s voditeljicom tog programa Sandrom Kušenić i s Veselinkom Kastratović, pravnicom iz Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, koji je partner na tom programu.

Razgovori su snimani za emisiju "Korak ka jednakosti" s ciljem informiranja javnosti o ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju te o obiteljskom nasilju nad starijim osobama. Emisija je pripremljena umjesto predviđene javne tribine o istoj temi, koja zbog trenutne epidemiološke situacije nije mogla biti organizirana jer nisu dopuštena veća okupljanja građana, a i osobe koje bi ta tema mogla zanimati starije su životne dobi pa spadaju u rizične skupine.

Stana NemetStana Nemet

 

U uvodnom dijelu Sandra Kušenić je ukratko opisala program "Dostojanstveno starenje" te kako teku aktivnosti tog programa, dok je Veselinka Kastratović, kao stručna osoba, dala je informacije o navedenim ugovorima.

Program "Dostojanstveno starenje", koji je započeo 1. I. 2021. godine, financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Partner na programu je Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek.

Razgovori su emitirani istog dana na Radiju Banska kosa u stalnoj emisiji "Korak ka jednakosti", s početkom u 17:15, na frekvenciji 96,9 mHz. Emisija se može preslušati na YouTubeu:

 

(Foto: ovdje i ovdje)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok