MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 10. 09. 2020.

Šetnja osječkim perivojima i parkovima

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U četvrtak, 10. IX. 2020. godine, "Oazine" kreativke su, na inicijativu Udruge žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika "JA KA" Osijek, bile kod njih u uzvratnom posjetu, odnosno u šetnji osječkim perivojima i parkovima pod nazivom "U susret jeseni". O "Jesenjoj šetnji zelenim vedutama Belog Manastira" vidjeti OVDJE.

Iz Belog Manastira je, u popodnevnim satima, za Osijek krenula vesela ekipa u sastavu: Sandra i Vesna (vozačice), Ana, Jadranka, Jelisavka, Mara, Mirjana i Savica, a u Osijeku su ih sačekale predsjednica udruge "JA KA" Veselinka Kastratović i tri članice: Kata, Nikolina i Sanja, kao i njihov pas – maskota Tonja.

I kao što i sam naziv druženja "U susret jeseni" kaže, po već dosta požutjelom i opalom lišću krenulo se u šetnju i upoznavanje osječkih prekrasnih perivoja i parkova. Bila je to za Belomanastirke nezaboravna pustolovina, koja je krenula šetnjom iz parka s Trga Augusta Šenoe 1, gdje je ured udruge "JA KA", pa se nastavila Parkom baruna Franje Trenka, Ulicom Franje Krežme, Parkom kralja Petra Krešimira IV. te Parkom kralja Držislava do Sokolskog doma, gdje je bio zasluženi odmor i osvježenje.

Cijela šetnja bila je prožeta zanimljivom pričom predsjednice udruge "JA KA", koja je žarko željela gošće upoznati sa zelenim ljepotama svoga grada, kojima Osijek zaista obiluje, kao i s njegovim znamenitostima i prekrasnim građevinama iz doba secesije, kraj kojih smo svi prolazili već bezbroj puta u žurbi i nezainteresirano. A ovako, opušteno, u ugodnoj šetnji i turističkom razgledanju, uz dobre vodiče, Osijek je dobio drugu dimenziju.

Sve gošće rekle su da im je ovako, kroz zelenu vizuru i raskoš ružičnjaka, Osijek puno privlačniji, magičniji i ljepši, kao iz nekog starog doba. Ali, kao što svemu dođe kraj, tako je došao kraj i toj šetnji i povratak u stvarnost, čemu je doprinio i pokoji ubod komaraca. Članice dviju udruga su se, nakon dvosatnog druženja, šetnje i ugodnog ćaskanja, srdačno rastale do nekog sljedećeg susreta, a na ovaj susret će ih podsjećati ne samo lijepi utisci, već i poklončić iz zelene vrećice, namijenjen svakoj gošći. Hvala "JA KA", bilo je lijepo!

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok