MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 08. 09. 2020.

Webinar za predstavnike volonterskih centara

Izazovi za rad i djelovanje volonterskih centaraIzazovi za rad i djelovanje volonterskih centaraU utorak, 8. IX. 2020. godine, od 11 do 13 sati, održan je webinar za predstavnike hrvatskih volonterskih centara. Webinar je održan preko platforme, odnosno videokonferencijske aplikacije Zoom, a na njemu je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Nakon kratkog pozdrava, Jelena Kamenko Mayer, koordinatorica Koordinacijskog ureda Osijek Hrvatskog centra za razvoj volonterstva (HCRV), podsjetila je prisutne na svrhu seminara, a onda ih je Lejla Šehić Relić, predsjednica Volonterskog centra Osijek i od kraja 2019. godine predsjednica Europskog volonterskog centra (CEV), ukratko upoznala sa stanjem volonterstva u Europi i u Hrvatskoj.

Vesna Nedić, Mirovna grupa OazaVesna Nedić, Mirovna grupa OazaWebinar je potom nastavila voditi koordinatorica Kamenko Mayer, zahvalivši se svima koji su dali svoj doprinos kroz online-upitnik o ključnim zagovaračkim točkama HCRV-a. Inputi dobiveni kroz taj upitnik važni su za definiranje zajedničkih koraka. Kroz kratku prezentaciju, koordinatorica je prezentirala pregled svih odgovora, iz kojeg bi trebalo posložiti jedan zajednički zagovarački dokument, o kojem su prisutni u manjim grupama diskutirali.

Na webinaru je bilo 29 predstavnika regionalnih i lokalnih volonterskih centara, koji su nakon spomenute prezentacije podijeljeni u pet grupa ("soba") i u kojima su 20-ak minuta diskutirali o stanju na polju volonterstva, posebno u ovo vrijeme pandemije izazvane koronavirusom. Većina grupa istaknula je problem oko financiranja volonterskih centara, posebno kontinuiranog financiranja, pa se udruge dovijaju na razne načine i volonterske aktivnosti provode kroz neke druge projekte.

Na kraju webinara koordinatorica Kamenko Mayer podsjetila je prisutne na nacionalnu kampanju "Hrvatska volontira". Do sada se prijavilo dosta organizatora volontiranja, ali se s obzirom na trenutnu situaciju očekuje manje prijavljenih nego prethodnih godina.Učesnici webinaraUčesnici webinara

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok