MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 13. 05. 2010.

Deveta Kulinijada u Jagodnjaku

 

Kulinijada u Jagodnjaku
Nominirano je 67 uzoraka

Na Spasovo, 13. V 2010. godine, održana je deveta Kulinijada u Jagodnjaku. U prisustvu velikog broja gostiju, među kojima su bili generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Živorad Simić, zamjenici župana Osječko-baranjske županije Jovan Jelić i Željko Kraljičak, predsjednik Zajedničkog vijeća opština (ZVO) Dragan Crnogorac, gradonačelnici Belog Manastira, Belišća i Valpova te načelnici općina Šodolovci, Kneževi Vinogradi i Petlovac, proglašeni su pobjednici i uručene vrijedne nagrade. U konkurenciji 67 takmičara zlatnu medalju, plaketu i bravca od 150 kg osvojio je Ivan Mikuša iz Draža. Druga nagrada, zlatna medalja i plaketa pripala je vlasniku "Fermoprometa" Hubertu Kišpalu, a treća Branku Bertiću iz Jagodnjaka.

Predsjednik žirija bio je umirovljeni prof. dr. sc. Antun Petričević, koji je – uz Anđelka Balabana, načelnika Općine Jagodnjak i upravitelja poljoprivredne zadruge "Naše selo", i proglasio pobjednika. Žiri je pohvalio Kulinijadu u Jagodnjaku jer takva takmičenja doprinose povećanju kvaliteta autohtonog proizvoda kakav je kulin, koji može predstavljati veliki potencijal u turizmu te biti i značajniji izvozni proizvod.

Kulinijada u Jagodnjaku
Dr. sc. Antun Petričević i Anđelko Balaban
Kulinijada u Jagodnjaku
Ivan Mikuša iz Draža, pobjednik Kulinijade 2010.

 Kulinijada u JagodnjakuKulinijada u Jagodnjaku

Brojni gosti uživali su u kulinu
Kulinijada u Jagodnjaku
Jahači u narodnim nošnjama

 

 

Ukupno je dodijeljeno 11 zlatnih, 27 srebrnih i 17 brončanih medalja. Nakon uručenja nagrada, medalja, zahvalnica i prigodnih poklona učesnicima Kulinijade 2010. godine prešlo se na probanje kulina uz muziku ciganske bande iz bačkih Deronja, kojima su se kasnije pridružili i trubači. Doprinos manifestaciji dali su i konjanici-jahači u narodnim nošnjama, njih desetak, koji su projahali sokacima Jagodnjaka ispred znatiželjnih mještana i gostiju. U Maloj sali Doma kulture priredio je jagodnjački pododbor SKD-a "Prosvjeta" etnoizložbu vrlo zanimljivih starina, a ispred Doma bili su postavljeni štandovi za prodaju domaćih proizvoda - kulina, sira, rakije, meda i rukotvorina. Manifestacija je nastavljena zabavnim programom do duboko u noć.

Kulinijada u Jagodnjaku
Etnoizložba
Kulinijada u Jagodnjaku
Štand Zlatne žene iz Bolmana

  Fotografiju Ivana Mikuše snimio Rajko Cicak, ostale Ljubomir Damjanović,
a kako je bilo na Kulinijadi može se vidjeti ovdje (fotografije),
ovdje (slajd-šou)  ili videoklipovi (ovdje, ovdje, ovdjeovdje, ovdje i ovdje).

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok