MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 21. 07. 2020.

Pismo volonterke Milice

Milica Kuzmanović, volonterka u RNV-uMilica Kuzmanović, volonterka u RNV-u"Oaza" je primila e-pismo od Milice Kuzmanović iz Beograda, koja volontira u zagrebačkom RNV-u i koja je nedavno bila u Belom Manastiru na volonterskom događanju nazvanom "Promoparkić". Njezino pismo prenosimo u cijelosti:

"U utorak, 14.7.2020. godine, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru održali smo prezentaciju pod nazivom "Promoparkić". Ideja ovog okupljana bila je da međunarodni volonteri RNV-a (Romskog nacionalnog vijeća) podijele svoja iskustva i potaknu mlade da volontiraju u svom gradu, svojoj državi ili inozemstvu.

Volontiranje je aktivnost koja zahtijeva samo dobru volju te svakodnevno možemo sudjelovati u aktivnostima u korist zajednice u područjima koja nas zanimaju, kao i u onim područjima o kojima ne znamo mnogo, ali bismo željeli naučiti. Poduzimanjem ovakvih aktivnosti, bilo pod okriljem nekog šireg projekta, bilo samoinicijativno, potiče se solidarnost među mladim ljudima te osjećaj da svatko od nas može učiniti nešto kreativno i korisno.

U suradnji s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, koja je podržala našu ideju o promoviranju volontiranja, imali smo priliku razgovarati s mladim ljudima iz Belog Manastira, koji su aktivno sudjelovali i družili se s nama te su, nadam se, naučili nešto novo. Čini mi se kako smo bar dio ovih mladih ljudi uspjeli motivirati i potaknuti da razmišljaju o značaju volontiranja. Zahvalila bih se članovima "Oaze" koji su nam pomogli u organiziranju ovog događaja te bih željela istaknuti kako su upravo članovi Mirovne grupe Oaza primjer solidarnosti u Belom Manastiru. Drago mi je da smo imali priliku biti u vašem gradu i održati ovu prezentaciju pred mladim ljudima zainteresiranih za ovu temu te odgovoriti na njihova pitanja.

Milica Kuzmanović"
(Foto: Rajko Cicak)

Pročitano 347 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok