MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 21. 05. 2020.

Međunarodni dan biološke raznolikosti

22. V. - Međunarodni dan biološke raznolikosti 22. V. - Međunarodni dan biološke raznolikosti Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti da bi ukazali na važnost biološke raznolikost za održivi razvoj. Ove se godine Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava pod sloganom "Naša su rješenja u prirodi". Dok globalna zajednica, u svjetlu pandemije koronavirusa, preispituje svoj odnos s prirodom, jedno je sigurno: unatoč našem tehnološkom napretku, ljudi u potpunosti ovise o zdravim i vitalnim ekosustavima – oni su neophodni za naše zdravlje, vodu, hranu, lijekove, odjeću, gorivo, energiju…

Republika Hrvatska pridružila se svijetu u nastojanjima očuvanja biološke raznolikosti i unapređenja zaštite prirode, a Hrvatski sabor je, donošenjem Zakona o zaštiti prirode, odredio da se 22. svibnja na Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

Pročitano 253 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok