MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 21. 04. 2020.

Vlada RH "zaobilazi" neprofitni sektor

Inicijativa za snažno civilno društvoInicijativa za snažno civilno društvo"Inicijativa za snažno civilno društvo zatražila je od Vlade da donese mjere za očuvanje rada nevladinih organizacija. 'Mjerama podržite udruge i druge organizacije civilnog društva koje doprinose općem dobru i zajednica', stoji u dopisu koji je ova inicijativa uputila Uredu za udruge Vlade RH, Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova te Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva. (...)

Dodaju kako je u ovakvim situacijama (pandemije koronavirusa, op. ur.) iznimno važno da postoje oni koji se brinu za starije, pružaju podršku osobama s invaliditetom, žrtvama nasilja, pravnu pomoć onima koji se nađu u teškim situacijama, koji paze da preko noći ne nastanu divlji deponiji ili ekološki štetni projekti diljem Hrvatske i oni koji prate da te institucije, sada kad smo najranjiviji, ne iskoriste priliku i prekorače svoje ovlasti.

'Velik dio takvih poslova obavljaju upravo organizacije civilnog društva, međutim, u dosadašnjim obraćanjima predstavnika Vlade do sada nismo čuli što će biti s programima i kalendarima najava za organizacije civilnog društva, koje svojom širokom lepezom aktivnosti, korisnika i volontera obuhvaćaju skoro sve segmente društva.' (...)"

(Izvor, ilustracija i opširnije: portalnovosti.hr; 20. IV. 2020;
članak Mašenjke Bačić:
"Vlada je zaobišla neprofitni sektor koji zapošljava 18.000 ljudi")

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok