MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 24. 03. 2020.

Psihološko testiranje provedeno telefonskim putem

Logo projektaLogo projekta

Nakon što su u sklopu projekta "Nova znanja – nove prilike" održane motivacijske radionice za Osječko-baranjsku županiju u Osijeku i Belom Manastiru, za 16. III. 2020. bilo je zakazano u belomanastirskom Društvenom centru psihološko testiranje kandidata zainteresiranih za osposobljavanje za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU. Međutim, zbog proglašenja pandemije izazvane koronavirusom testiranje uživo je otkazano. Ipak, održano je tjedan dana kasnije telefonskim putem. Evo izvještaja psihologinje Jovane Bačić Beljić, koju je angažirao nositelj projekta Udruga žena Vukovar i koja je provela to testiranje:

Na natječaj za osposobljavanje za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU iz Osječko-baranjske županije prijavio se ukupno 31 kandidat, od čega je zbog privatnih razloga odustalo četvero kandidata. S 27 kandidata obavljen je razgovor telefonskim putem 23. i 24. III. 2020. U ponedjeljak, 23. III., razgovor je obavljen s 14 kandidata ovim redoslijedom: Olja Doža (Darda), Aneta Forjan (Mece), Marko Perković (Josipovac), Ankica Pašalić (Osijek), Sanja Grabar (Našice), Anita Drenjančević (Bilje), Jasminka Paunović (Osijek), Jerko Gradištanac (Osijek), Regina Mandić (Bilje), Marijeta Majsterić (Višnjevac), Lucija Novaković (Osijek), Dijana Galošević (Belišće), Jelena Vereš (Višnjevac) i Ivana Miličević (Višnjevac). Razgovori su trajali od 10 do 14 sati.

Drugog dana, 24. III., razgovor je obavljena s 13 kandidata ovim redoslijedom: Maja Štraub (Magadenovac), Ljubica Kovaček (Osijek), Mateja Lovrić (Osijek), Enis Ibrahimović (Kneževo), Katarina Gaćina (Beli Manastir), Milanka Đurić (Uglješ), Janja Babli (Baranjsko Petrovo Selo), Monika Joh  (Beli Manastir), Savica Vujatović (Beli Manastir), Dragica Pavković (Luč), Rajko Cicak  (Beli Manastir), Dijana Kešić Pastović (Topolje) i Snežana Čučković (Jagodnjak). Razgovori su trajali od 10 do 13:30 sati.

Ovaj način intervjuiranja kandidata bio je novo iskustvo ne samo za kandidate, već i za samu ispitivačicu – psihologinju. Kandidati su bili vrlo motivirani te su razgovori probili sve rokove i od predviđenih dva sata dnevno, trajali su preko četiri sata. Kod nekih kandidata bila je prisutna i velika trema u želji da se što bolje pokažu. Svi kandidati su se dobro pokazali na razgovoru te je posao odabira osam (8) kandidata za osposobljavanje bio iznimno težak. Iako novo i interesantno iskustvo, ništa ne može zamijeniti razgovor uživo te procjenu ne samo onoga što kandidat govori, nego i kako se pri tome ponaša. S time se slažu i sami kandidati.

Projekt "Nova znanja – nove prilike" odobren je iz poziva "Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina" UP.02.1.1.06., a financira se sredstvima Europske Unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok