MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 10. 03. 2020.

"Nova znanja – nove prilike": 2. motivacijska radionica

HZZ - Ispostava Beli ManastirHZZ - Ispostava Beli Manastir(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 10. III. 2020. godine, s početkom u devet sati, u Ispostavi Beli Manastir Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) i u organizaciji Mirovne grupe Oaza, održana je druga motivacijska radionica projekta "Nova znanja – nove prilike". Cilj radionice bio je upoznati zainteresirane – dugotrajno nezaposlene osobe koje su se prijavile za učešće na projektu – s informacijama vezanim za osposobljavanje za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU.

Radionica u Belom Manastiru
Na radionici je bilo 11 osoba iz raznih dijelova Baranje: Baranjskog Petrovog Sela, Belog Manastira, Jagodnjaka, Kneževa, Luča, Topolja i Uglješa. Jedna osoba koja je bila prijavljena odustala je zbog privatnih obaveza.

Nakon uvodne riječi koordinatorice na projektu Vesne Nedić i Nade Šinko, rukovoditeljice Ispostave Beli Manastir, prisutni su kroz kratku prezentaciju bili upoznati s projektnim aktivnostima koje se kroz ovaj projekt provode na području četiri istočnohrvatske županije (za 25 korisnika u svakoj županiji). Tom prilikom popunjavali su razne obrasce potrebne za sudjelovanje u tim projektnim aktivnostima. Pri tome su im pomagali "Oazini" aktivisti Sandra Kušenić i Neno Radić.

O osposobljavanju
Od planiranih 25 polaznika motivacijskih radionica u Osijeku i Belom Manastiru, bit će odabrano osam za osposobljavanje, a njih će – na osnovu motivacije za osposobljavanje – odabrati psihologinja Udruge žena Vukovar.

Osposobljavanje je besplatno, a provest će ga Visoko učilište Algebra iz Osijeka. Polaznicima koji žive izvan Osijeka bit će nadoknađeni troškovi putovanja u visini do 1.000,00 kuna. Osposobljavanje se upisuje u e-knjižicu.

O projektu
Projekt "Nova znanja – nove prilike" provodi Udruga žena Vukovar u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca i udrugom "S.O.S – savjetovanje, osnaživanje, suradnja" iz Virovitice.

Projekt je odobren iz poziva "Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina" UP.02.1.1.06., a financira se sredstvima Europske Unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok