MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 17. 11. 2019.

Poziv na projekciju filma "Bordell Deutschland"

Borba protiv nasilja nad ženamaBorba protiv nasilja nad ženamaČlanice Ženske udruge Izvor iz Tenje pozivaju zainteresirane da im se pridruže 25. XI. 2019. godine, s početkom u 17 sati, u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku (GISKO) na prikazivanju dokumentarnog filma "Bordell Deutschland" i diskusiji. Događaj suorganiziraju ŽU "Izvor", Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Osijeka i GISKO u sklopu svjetske kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".

Dokumentarac "Bordell Deutschland" prikazuje strukturalno nasilje prema ženama i djevojčicama, kojim se zarađuju milijarde eura. Autor filma istražuje zašto je Njemačka postala međunarodno središte za žene i djevojčice kojima se trguje u svrhu iskorištavanja u prostituciji i daje jasan uvid u povezanost svodništva, prostitucije i trgovanja ženama.

Njemačka je 2002. godine donijela zakon kojim je prostitucija proglašena uslužnom djelatnošću, što je dovelo do industrijalizacije nasilja prema ženama i djevojčicama.

(Najava filma može se vidjeti OVDJE)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok